Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 26 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel steun voor Rob de Nijs die door corona afscheid moet uitstellen: ‘Sterkte Rob!’

Rob de Nijs ontvangt veel steun van fans omdat hij in het ziekenhuis heeft gelegen met corona. Dat is al niet fijn, maar extra zuur: de zanger moet zijn uitverkochte afscheidsconcert in de Ziggo Dome in Amsterdam uitstellen.

Het afscheidsconcert stond gepland op 10 april in de grootste popzaal van Nederland. De 79-jarige Rob de Nijs maakte op Twitter en Instagram bekend dat het echt niet anders kon. Hij is nog lang niet fit genoeg. Vandaag is bekendgemaakt dat de geliefde Nederlandstalige muzikant zijn uitzwaai-optreden ‘binnen een paar weken’ hoopt te kunnen doen.

„Lieve allemaal, de afgelopen week heb ik met corona in het ziekenhuis gelegen. Gelukkig gaat het al wel wat beter maar zal de komende tijd nog wel moeten revalideren. We zullen snel met een nieuwe datum komen in verband met het afscheidsconcert in de Ziggo Dome. Lieve groet”, aldus de zanger.

‘t is Mooi Geweest door parkinson

Rob de Nijs lijdt al enige tijd aan parkinson. Zijn laatste concert ‘t is Mooi Geweest zou de afsluiting van zijn ruim zestig jaar lange carrière zijn. Wegens grote belangstelling werd overwogen om een extra concert in te plannen. „We willen dit even afwachten, Rob moet niet ziek worden”, zei zijn vrouw Henriëtte Koetschruiter in januari in De Telegraaf. Zij sprak daar ook haar angst uit voor een coronabesmetting bij haar man. „Hij kan corona er natuurlijk niet bij hebben”, zei ze toen hun zoon van 9 het virus had opgelopen.

Vorige jaar maakte Rob de Nijs samen met Willeke Alberti nog veel indruk bij Matthijs van Nieuwkerk, in het programma Matthijs Gaat Door. Het blijkt dat hij nog altijd veel fans heeft. Dat was ook al aan de snelle kaartverkoop voor de Ziggo Dome te zien.

Lieve berichten voor Rob de Nijs (en ook nare)

De grootste fans van Rob de Nijs vinden het uiteraard jammer dat zij hun favoriet op 10 april niet kunnen zien. Op Twitter wenst bijna iedereen hem echter veel sterkte. Bijna iedereen, want er ging ook een overlijdensbericht rond met de hashtags #boosterprik en #vaccinatiedode. En ene Marianne maakt zicht druk om het volgende en vraagt aan De Telegraaf: „Klopt dit? Zo ja, heeft u gevraagd of lage hartslag een bijwerking kan zijn van vaccinatie? Meneer Gillis had dit ook toch?” De krant wordt een sensatiekop verweten en dat er hartklachten had moeten staan. Rob de Nijs meldt corona echter zelf.

Een verzameling beterschapwensen is dan wat beter op z’n plaats. Een overzichtje:

Zangeres Selah Sue gestopt met antidepressiva: ‘Ik voel me fantastisch!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel steun voor Rob de Nijs die door corona afscheid moet uitstellen: ‘Sterkte Rob!’
Sluiten