Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 26 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Diepe rouw om dood Taylor Hawkins van Foo Fighters: ‘Nooit meer hetzelfde’

Muziekliefhebbers zijn in shock om het plotselinge overlijden van Taylor Hawkins van de band Foo Fighters. De drummer van een van de meest gewaardeerde live-bands ter wereld is maar 50 jaar geworden.

Taylor Hawkins van de Amerikaanse rockband Foo Fighters is in Bogota, de hoofdstad van Colombia, overleden. Hij werd dood aangetroffen in een hotelkamer. De groep, die momenteel door het Zuid-Amerikaanse land toert, maakte het verlies van hun bandmaat bekend op Twitter en Instagram.

‘Tragisch verlies geliefde Taylor Hawkins’

„De Foo Fighters-familie is verslagen door het tragische en vroegtijdige verlies van onze geliefde Taylor Hawkins”, schrijft de band. „Zijn muzikale ziel en aanstekelijke lach zullen altijd in ons voortleven.”

Foo Fighters is in 1995 opgericht door Dave Grohl, de vroegere drummer van Nirvana. Taylor Hawkins trad twee jaar later toe tot de band. Over de doodsoorzaak is niets bekendgemaakt. In Bogota kwamen fans van Foo Fighters bijeen om kaarsjes voor Taylor Hawkins te branden en elkaar steun te bieden.

Foo Fighters dood Taylor Hawkins
Fans van Foo Fighters in rouw in Bogota in Colombia. Foto: EPA / Mauricio Duenas

Verbijstering en verdriet bij fans Foo Fighters

Fans van Foo Fighters plaatsen massaal berichten over Taylor Hawkins op social media. Zij zijn verbijsterd nu de zo geliefde drummer al op 50-jarige leeftijd het leven liet. „Foo Fighters wordt nooit meer hetzelfde”, klinkt het vaak. Dat is gemakkelijk gezegd, maar wie de band goed kent weet wat er wordt bedoeld. Hawkins speelt zo’n belangrijke rol bij live-concerten in stadions en op grote festivals, dat een optreden zonder hem op dit moment even ondenkbaar is.

Foo Fighters heeft een grote reeks aan optredens gepland staan. Ook in Europa, maar Nederland staat deze zomer niet op de kalender. Hoe het met de tournee verder moet, is op dit moment niet bekend.

Een overzichtje van de rouw om Taylor Hawkins en steunbetuigingen aan Dave Grohl en de andere heren van Foo Fighters, van Nederlandse fans.

https://twitter.com/konveelslechter/status/1507609883142729732

Taylor Hawkins deze week in de Nederlandse bioscopen

Het overlijden van Taylor Hawkins komt in de week dat de eerste speelfilm van Foo Fighters in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. Het gaat om de komedie-horror Studio 666, die vanaf donderdag in ons land draait. De bandleden spelen daarin zichzelf.

In Studio 666 nemen de Foo Fighters met Taylor Hawkins hun intrek in een huis in Encino om hun langverwachte tiende album op te nemen. Maar het huis blijkt een duister rock-‘n-rollverleden te hebben en Dave Grohl raakt verwikkeld in een strijd met bovennatuurlijke krachten. Deze krachten bedreigen niet alleen de totstandkoming van het album, maar ook het leven van de bandleden. En dat terwijl de drummer er nu daadwerkelijk niet meer is.

Zangeres Selah Sue gestopt met antidepressiva: ‘Ik voel me fantastisch!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.