Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 7 mrt 2022

Baudet teleurgesteld in Douwe Bob na afblazen FvD-boekpresentatie: ‘Erg vreemd’

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is teleurgesteld in het besluit van Douwe Bob om de boekpresentatie van Sid Lukkassen in zijn café in Amsterdam af te blazen. „Erg vreemd om deze afzegging (zonder dat verder persoonlijk te laten weten) via Twitter te doen”, vindt de politicus.

„Douwe is duidelijk bang gemaakt door intolerante cancel-brigades”, vervolgt Baudet. De FvD-leider zegt verder het besluit van Douwe Bob wel te respecteren, maar dat hij de manier waarop dat gebeurde teleurstellend vindt.

Douwe Bob

De zanger heeft vanochtend laten weten dat de boekpresentatie niet doorgaat in zijn café. „Ik wil graag een gezond horecabedrijf runnen waar iedereen zich welkom zou moeten voelen, maar had me echter niet verdiept in het werk van Mr. Lukassen”, schreef hij op Twitter. „Nu ik dat wel heb gedaan, zal de boekpresentatie niet plaatsvinden in mijn tent. Dit krijg ik niet verkocht aan mezelf. Excuses.”

Lukkassen doet namens FVD mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. In Arnhem staat hij op de tweede plaats op de kieslijst. De 34-jarige filosoof staat bekend om zijn radicaal-rechtse opvattingen. In een uitzending van Buitenhof beweerde hij dat de linkse beweging erop uit is de westerse beschaving te vernietigen.

Later raakte Lukkassen in opspraak omdat hij geweld als toelaatbaar zou zien om het „eenzijdige medialandschap” om te vormen. In uitgelekte whatsappgesprekken zei de filosoof onder meer dat eventueel geweld van tegenstanders beantwoord moet worden en dat „er mensen letterlijk moeten worden uitgeschakeld zodat hun posten vrijkomen en dan zo systematisch dat hun opvolgers niet uit dezelfde bubbel kunnen worden gerekruteerd”. Even later weersprak hij dat.

Sid Lukkassen

Ook ontstond er een rel toen Lukkassen in de film Honeypot van kunstenaarscollectief Kirac meespeelde in een ‘seksdate’ met ‘links meisje Jini’. Hij liet zich uit de kleren praten door de filmcrew en werd zo gekleineerd door kunstenaar Tarik Sadouma, dat niets meer lukt tijdens de daad. „De impact die het had op mijn seksualiteit en masculiniteit”, zegt Lukkassen, „dat was té weird.”

Frogers, Meilandjes en Ten Brink helpen op Oekraïne-actiedag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Baudet teleurgesteld in Douwe Bob na afblazen FvD-boekpresentatie: ‘Erg vreemd’
Sluiten