Judith Tielemans
Judith Tielemans Lifestyle 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Sta je ertussen? Dit worden de populairste babynamen van 2022

Babynamen: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De een houdt het ‘t liefst zo kort mogelijk, de ander heeft de voorkeur voor een zo origineel mogelijke klank. Wat je voorkeur ook is: veel mensen kiezen uiteindelijk toch voor dezelfde namen. Ook dit jaar zijn er weer wat trends onder ouders.

Dit zijn de meest populaire babynamen van het jaar, aan de hand van de voorspellingen van 24Baby.nl.

Populairste babynamen van 2022

Oké, het jaar is nog niet voorbij, maar toch zijn er nu al wat trends te bespeuren. We sommen ze voor je op, voor zowel jongens als meisjes. Alhoewel je je kind natuurlijk ook altijd een unisex naam kunt geven (denk Noah, Sam, Max).

Top 10 jongensnamen 2022

 • Sem
 • Liam
 • Noah
 • Finn
 • Lucas
 • James
 • Milan
 • Noud
 • Daan
 • Mees

Top 10 meisjesnamen 2022

 • Mila
 • Tess
 • Julia
 • Emma
 • Nora
 • Zoë
 • Liv
 • Sara
 • Yara
 • Sophie

Sommigen namen komen ieder jaar wel terug op het lijstje van meest populaire babynamen. Emma stond jaren op nummer één van meisjesnamen en ook Julia, Mila en Tess kom regelmatig voor in Nederland. Bij de jongens zien we dat Noah, Sem, Liam en Lucas ook dit jaar weer populair zijn onder ouders.

Ook zijn er een aantal trends te zien in babyland. Zo laat 24Baby weten dat ‘stoere namen’ een geliefd thema is bij zowel jongens als meisjesnamen. Namen met één of twee lettergrepen zijn met name populair en ook degenen met een internationaal karakter. Denk aan Jake, Max of Mason. Bij meisjes zien we dat vaak namen met een afkorting worden gekozen, zoals Saar van Sara of Juul van Julia.

Italiaanse babynamen

Volgens 24Baby zijn ook Italiaanse babynamen dit jaar populair. Wat dacht je van Sofia of Aurora? Ook Matteo en Tommaso kun je meer om je heen horen. Scandinavische babynamen vallen ook onder de trends. Denk aan Liv of Elin, Sverre en Vigo.

Jongensnamen die beginnen met de letter ‘J’ groeien ook in populariteit, zoals James of Jurre. Bij meisjes zien we een trend in namen die eindigen met de letter ‘A’, zoals Eva en Yara. Ook beginnen en eindigen veel meisjesnamen met -i, -ij of -y, zoals Yuna, Ylva en Bibi. Tot slot kiezen steeds meer ouders voor babynamen met een betekenis.

Dit is waarom alle baby’s over heel de wereld ‘mama’ zeggen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.