Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Entertainment 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Glennis Grace-schandaal gaat internationaal: ‘Gearresteerd op verdenking van mishandeling’

Met het behalen van een finaleplaats in talentenshow America’s Got Talent in 2018 hoopte zangeres Glennis Grace op een doorbraak in de Verenigde Staten en internationale faam. Vandaag haalt Glennis op een hele andere manier de Amerikaanse pers. Amerikaanse media hebben lucht gekregen van Glennis’ arrestatie afgelopen zaterdag.

‘Gearresteerd in Nederland voor mishandeling’ luidt de kop op de voorpagina van entertainmentwebsite TMZ. „En we hebben gehoord dat haar zoon in het centrum van dit alles zou kunnen staan”, staat in het stuk.

Glennis Grace opgepakt

Glennis Grace, echte naam Glenda Batta, werd zaterdag opgepakt na een geweldsincident in een Amsterdamse supermarkt. Eerder die dag zou er ruzie geweest zijn tussen medewerkers van de supermarkt en de 15-jarige zoon van Glennis Grace. De zangeres is met een groep verhaal gaan halen, dit liep dusdanig uit de hand dat Glennis werd opgepakt voor mishandeling en bedreiging.

De politie liet dinsdagavond weten dat het voor het onderzoek niet nodig is dat zij nog langer vastzit. Die avond mocht Glennis pas weer het politiebureau verlaten, net als haar zoon. Ze worden voor mishandeling en openlijke geweldpleging in vereniging met voorbedachte rade ten laste gelegd.

TMZ heeft het incident opgepikt

In het TMZ-artikel over Glennis Grace worden dezelfde feiten aangehaald, al is het met nóg meer drama: „Bronnen met directe kennis vertellen TMZ dat Glennis, haar 15-jarige zoon en een andere man in hun gezelschap dit weekend zijn gearresteerd op verdenking van mishandeling na een soort woordenwisseling in een supermarkt.”

Na een afsluiting met een statement van Glennis Grace’s advocaat, wordt nog een keer duidelijk gemaakt waar Amerikanen Glennis van zouden kunnen kennen. „Glennis schopte het in 2018 tot de eindronde van het 13e seizoen van America’s Got Talent en rapte zelfs ooit voor haar thuisland in de liedjeswedstrijd Eurovisie Songfestival.”

Hier zie je Glennis’ finale-optreden in America’s Got Talent:

Glennis Grace betrokken bij gevecht in supermarkt: ‘Disgrace’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.