Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 17 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Bejubelde band The Streamers keert toch (gratis) terug: concert met Kerstmis

Het succes was enorm, maar het leek van korte duur. Vanuit het niets keert gelegenheidsband The Streamers echter terug. Op tweede kerstdag geeft de – zo mogen we het wel noemen – supergroep onder leiding van Guus Meeuwis en Kraantje Pappie een livestreamconcert vanuit de Winter Efteling.

In mei van dit jaar was het laatste optreden, toen op het veld van Feyenoord-stadion De Kuip in Rotterdam. Liefst 1,7 miljoen mensen uit verschillende landen keken en spekten de fooienpot. Toch leek het einde daar. Metro sprak voorafgaand aan het optreden Suzan & Freek en Diggy Dex. Zij zeiden: „Je moet op je hoogtepunt stoppen.”

The Streamers zijn gratis te zien

Mensen kunnen net als bij de eerste drie shows afgelopen voorjaar een gratis toegangskaartje bestellen (dat doe je op de speciale website van The Streamers). Een zelfgekozen bedrag mag wel worden achterlaten in de ‘fooienpot’. Met de opbrengst wordt dit keer de livestream bekostigd en het kinderfonds UNICEF gesteund.

De groep, waarin onder anderen Maan, Van Velzen, Thomas Acda, Paul de Munnik, Suzan & Freek, Nick & Simon en ‘manager’ Frank Lammers weer te zien zijn, nam dus eigenlijk afgelopen mei afscheid vanuit De Kuip. Toen na een paar maanden de coronamaatregelen wat betreft concerten weer werden aangescherpt begon het weer te kriebelen. „We dachten: moeten we niet nog een keer alles bij elkaar roepen. En dat idee werd met zeer veel sympathie ontvangen”, vertelt Guus Meeuwis aan persbureau ANP.

Iets terugdoen voor de fans

The Streamers wilden graag iets terugdoen voor de fans vanwege de steun tijdens de afgelopen concerten, waar miljoenen mensen naar keken. „Nederland heeft ons zo geholpen het afgelopen voorjaar”, zegt organisator Machiel Hofman van Tribe Company. „Nu vinden we het fijn om wat terug te kunnen doen, samen. Daarom gaat de opbrengst uit de fooienpot dit keer naar UNICEF. De stream blijft uiteraard gratis”.

Tweede kerstdag was voor de groep de perfecte dag. Hofman: „Kerstmis is het feest van de verbinding. We dachten gelijk aan de Winter Efteling en aan een goed doel. Het leuke was dat we na drie telefoontjes al het enthousiasme en de medewerking kregen die we nodig hadden.” De eerste drie concerten van The Streamers werden gegeven in Koninklijk Theater Carré, bij Paleis Noordeinde op Koningsdag en in de genoemde Kuip.

Gastartiesten The Streamers tijdens Kerstmis

Bij het optreden, waarbij niet alleen kerstnummers worden gezongen, zijn ook gastartiesten aanwezig. Zo zijn zanger FLEMMING en de zangeressen MEAU en Emma Heesters bij The Streamers van de partij. „Heel leuk dat jonge en zeer veelbelovende artiesten zich bij dit collectief voegen”, vindt Guus Meeuwis.

Vooralsnog is er één concert gepland, maar Meeuwis en Hofman sluiten niet uit dat The Streamers er meer gaan doen. „Wat ik heb geleerd met dit project is dat je nooit nooit moet zeggen. Het enthousiasme is zo groot en ook de onderlinge band en sfeer zijn zo goed dat gewoon niet uitgesloten is dat we meer gaan doen”, zegt Meeuwis. „We zien wel wanneer de bus weer gaat rijden. Voorlopig is er maar één halte en dat is de Efteling”, vult Hofman aan.

The Streamers bestaat op 26 december uit zestien Nederlandse artiesten. Het concert begint om 20.30 uur.

K3 net weer volledig en daar is meteen album Waterval: ‘En we waren al zo lang de nieuwe K3’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bejubelde band The Streamers keert toch (gratis) terug: concert met Kerstmis
Sluiten