Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Entertainment 28 okt 2021

Ed Sheeran dronk 2 flessen wijn per dag: ‘Mijn dochter zou de dupe worden’

Twee flessen wijn, bier en kip, en niet sporten. Zo zagen de dagen van Ed Sheeran er uit. Vooral wanneer hij klaar was met touren en een pauze nam van zijn muziek. „Toen kon ik de hele dag eten en drinken, soms wel twee flessen wijn op een dag”, vertelt de 30-jarige zanger. Maar met de komst van zijn eerste dochter in 2020 veranderde dat. Drie maanden voor haar geboorte gooide de zanger het roer om. „Mijn dochter zou uiteindelijk de dupe worden.”

„Ik wist dat dit patroon op de lange termijn ernstige gevolgen voor mijn gezondheid kon hebben,” vertelt Sheeran. Er moest volgens hem wat veranderen. Dit meldt The Sun.

Ed Sheeran kiest voor gezondere levensstijl

Het vaderschap was voor Ed Sheeran dus de ultieme motivatie om iets aan zijn slechte eet- en drinkgewoonten te doen. Want voor zijn inmiddels 1-jarige dochter Lyra, die hij samen met zijn vrouw Cherry Seaborn heeft, werd geboren, was dit wel anders. „Ik was gek op chickenwings, wijn en bier en deed niet aan sport. Na mijn laatste tour was ik echt veel te zwaar, maar door toen een pauze van werk te nemen, werd het alleen maar erger.”

Tijdens de zwangerschap viel volgens de zanger, die morgen zijn nieuwe album uitbrengt, het kwartje. Het was tijd voor verandering: „Ik was erop gebrand om degene te zijn die mijn vrouw naar het ziekenhuis zou brengen voor de bevalling en daarvoor moest ik iets aan mijn lijf gaan doen.” Op dat moment woog hij „zo’n honderd kilo”. „Ik zit nu rond de zeventig, waardoor ik me veel beter voel.”

Reacties op afvallen Ed Sheeran

Toen zangeres Adele in 2019 een Instagramfoto postte waarop haar gewichtsverlies te zien was, bracht dat heel veel teweeg in de wereld. Fans herkenden haar niet meer, vonden „de oude Adele” leuker, of prezen haar transformatie juist. Het lijkt erop dat daar bij deze mannelijke artiest een stuk minder sprake van is. Op Twitter zijn er maar weinig fans die hun mening er over geven. Wél zijn er veel enthousiast over zijn nieuwe album.

Of de zanger nu nooit meer een fles open trekt bij het eten? „Ik drink nog steeds wel wijn, alleen dan één glaasje in plaats van twee flessen. Het is niet zo dat ik voor altijd met alles ben gestopt, alleen eet en drink ik alles nu in veel mindere mate.”

Op dit moment verblijven Sheeran en zijn dochtertje in zelfisolatie nadat ze beide met het coronavirus besmet raakten.

Scholen verbieden squid game-kostuums met Halloween door gewelddadige boodschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ed Sheeran dronk 2 flessen wijn per dag: ‘Mijn dochter zou de dupe worden’
Sluiten