Marijn van den Berge
Marijn van den Berge Entertainment 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

André Hazes heeft burn-out na roerige periode: ‘Heeft grote impact gehad’

André Hazes jr. kampt met een burn-out en doet het daarom de komende tijd rustig aan. Dat heeft zijn management laten weten in een statement. Optredens die stonden gepland, worden gecanceld.

Volgens het management heeft de roerige periode die de zanger achter de rug heeft uiteindelijk zijn tol geëist. Zowel in zijn privéleven als in zijn carrière rommelde het flink. Eerder dit jaar gingen André Hazes en Monique Westenberg uit elkaar, met alle geruchten en verhalen die het met zich meebracht. Hazes was volop in de media en niet vaak was dat positief.

Relatieperikelen

Na zijn break-up met Monique ging Hazes kort aan de haal met Bridget Maasland en inmiddels is het een maand of vijf dikke mik met Sarah van Soelen. In één van zijn laatste nummers bood hij zijn excuses aan aan zijn zoontje voor de break-up met Monique. Daarnaast stond zijn zangcarrière flink ondersteboven vanwege de coronacrisis. Dat alles heeft André Hazes nu opgebrand, zegt zijn manager.

„André is gewend aan een turbulent leven, maar door de coronacrisis en ook de veranderingen in zijn leven stond opeens alles op zijn kop”, zegt manager Sjoerd Bodewes. „Toch is hij de hele tijd doorgegaan met plannen maken. Nu is het moment gekomen dat hij pas op de plaats maakt en eerst weer helemaal fit wordt.”

Burn-out André Hazes

Gisteren maakte André Hazes al bekend zijn optredens op 15 en 16 oktober in Ahoy te cancelen. Als reden werd gegeven dat het met een bezetting van 75 procent niet rendabel zou zijn. Vermoedelijk heeft het dan toch te maken met de burn-out.

„Het gemis aan optredens, de onzekerheid die de coronapandemie met zich meegebracht heeft en de ontwikkelingen in zijn privéleven hebben een grote impact gehad”, stelt Bodewes nog. André Hazes jr. had in 2018 ook al eens te kampen met een burn-out, waar hij van herstelde.

Sarah van Soelen naar kliniek

Ook met het liefje van Hazes, Sarah van Soelen, gaat het niet zo goed. Ze heeft zich laten opnemen in een kliniek om psychologische hulp te krijgen om te leren omgaan met media-aandacht en de bijbehorende kritiek. De 25-jarige Van Soelen is met name woest op showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer, beter bekend als Alberta Verlinde, die haar te vaak kritisch zou hebben aangepakt.

Dit alles zal ook geen positief effect hebben gehad op de mentale staat van Hazes.

Van knuffelbeer naar Rolex: ruilhandel om van 60.000 euro studieschuld af te komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.