Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 6 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Ophef en woedende reacties vanwege mogelijk testbeleid Lowlands

Vanochtend schreef Metro al over het testbeleid dat festival Lowlands mogelijk gaat voeren. Ben je niet volledig gevaccineerd, dan moet je tussendoor testen. Een Testen voor Toegang-test is namelijk ‘maar’ 40 uur geldig, en het festival is meerdere dagen. Op sociale media ontstond ophef en er zijn zelfs woedende reacties. De woordvoerder van organisator MOJO reageert.

Volgens de woordvoerder, Bente Bollman, zijn de reacties voornamelijk van mensen die helemaal niet naar het festival gaan. „Deze mensen reageren negatief op alles over corona.” Ook denkt hij dat de meeste mensen die de ophef veroorzaken, überhaupt nog nooit op Lowlands zijn geweest.

Ophef vanwege mogelijk testbeleid Lowlands

Maar de woordvoerder benadrukt ook dat het eventuele nieuwe beleid – dat nog niet vaststaat – niet voor problemen moet zorgen. „Iedereen kan gewoon naar Lowlands, er is voor alle bezoekers een oplossing.” Ook is het nadrukkelijk niet de bedoeling van de organisatie om een vaccinatie te verplichten. „We willen niemand een vaccinatie opdringen, jouw lijf is jouw lijf.”

Hoe goed het testbeleid ook bedoeld is, om ‘gedoe’ te voorkomen, dat maakt voor veel boze mensen niet uit. Sommigen roepen zelfs op tot een boycot van het hele festival. Anderen zeggen dat Lowlands jongeren ‘pusht’ een vaccinatie te nemen, of noemen het ‘vaccinpromotie’.

‘Geweldig nieuws’

Maar er zijn ook mensen die wel blij worden van alle ophef. Volgens hen zijn ze nu namelijk verzekerd van een ‘wappie-vrij’ festival. En zij nemen maar wat graag de kaartjes over van mensen die nu opeens niet meer willen. Maar dan wel het liefst „met kampeerplek”.

 

Lowlands vindt plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus. De organisatie gaat er vooralsnog van uit dat het evenement, met bovenstaande maatregelen, weer op de reguliere manier kan doorgaan. De line-up is al voor een groot deel rond, al moesten er gisteren vijf namen van de lijst omdat ze niet meer kunnen komen door de coronabeperkingen. Vandaag zijn 29 nieuwe acts aangekondigd.

Toch wachten met uitgaan na tweede vaccinatie, laatste waarschuwing voor horeca

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ophef en woedende reacties vanwege mogelijk testbeleid Lowlands
Sluiten