Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 6 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam, zwaargewond geraakt

Bij een schietpartij in Amsterdam is misdaadverslaggever Peter R. de Vries vanavond zwaargewond geraakt. Dat bevestigt de politie. Op een filmpje dat rondgaat op sociale media, is De Vries ook duidelijk herkenbaar te zien met een bebloed gezicht. Iemand filmt van heel dichtbij. De Vries ligt op zijn rug op de straat. Omstanders helpen hem en roepen of er al gebeld is naar 112. Eén persoon zegt „hij leeft nog”.

Het schietincident gebeurde rond 19.30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein. Daar zit de studio van RTL Boulevard, waar De Vries vanavond aanwezig was. De misdaadverslaggever is wel vaker te gast in het programma.

Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam

Volgens de politie is De Vries ernstig gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Of hij nog aanspreekbaar was, kon de politiewoordvoerder niet zeggen.

De directe omgeving rondom de Lange Leidsedwarsstraat is afgesloten. De politie begon direct een zoektocht naar de verdachte, met meerdere eenheden. Ze vragen getuigen zich te melden. Over mogelijke motieven van de dader of aanleidingen voor het schietincident kon de politie nog niets zeggen. „Nu zijn we bezig met de zoekactie, sporenonderzoek en natuurlijk hulpverlening. Motieven en achtergronden komen pas in een veel later stadium aan de beurt.”

‘Verdachte opgepakt’

Inmiddels zou een verdachte zijn opgepakt in verband met de schietpartij. Dat zeggen meerdere bronnen tegen het Algemeen DagbladDe politie zou de verdachte hebben aangehouden op de A2 bij Breukelen. Tegen de NOS zegt een politiewoordvoerder echter dat ze nog met ‘man en macht’ op zoek zijn naar de dader. Ook riep ze mensen op die iets verdachts hebben gezien of camerabeelden hebben zich te melden bij de politie.

Rond 19.40 uur werd via Burgernet een signalement van de vermoedelijke schutter verspreid. Het zou gaan om een man, met een klein, tenger postuur. Hij droeg een donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet. Wie deze man ziet, kan hem beter niet zelf benaderen maar kan beter 112 bellen, staat in het Burgernetbericht.

Zwaarbewapende agenten bij VUmc, ‘wereld van criminaliteit lijkt losgeslagen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam, zwaargewond geraakt
Sluiten