Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 31 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Duncan Laurence: ‘Het was echt corona, geen faalangst’

Na zijn coronabesmetting, waardoor hij niet kon optreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Ahoy, dachten mensen dat Duncan Laurence eigenlijk faalangst had. Hij zou het te spannend vinden om op te treden en daarom de besmetting hebben gefaket. Maar nu hij aan de beterende hand is, benadrukt de zanger dat dat niet het geval is.

Duncan Laurence is dan ook flink ziek geweest door het virus. Dat vertelde hij vandaag in de ochtendshow Jan-Willem start op! van NPO Radio 2. De zanger was aanwezig in de studio en dat was meteen de eerste keer dat hij er weer ‘op uit’ was.

Faalangst

„Ik ben inmiddels weer helemaal op de been, we gaan vandaag weer de studio in om te kijken wat ik kan doen”, vertelde de zanger aan Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Wel was hij nog steeds een beetje schor, niet erg positief voor een zanger. „Ik was hartstikke ziek, we weten dat het een rotziekte kan zijn. Maar we hebben voor ergere dingen gestaan.”

En dan dus de geruchten over de ‘faalangst’. „Als ik faalangst had gehad, was ik ook niet naar de repetitie gegaan”, zei hij met klem. „Als ik last had gehad van faalangst, was ik daar open over geweest. Kijk maar naar mijn documentaire: ik vind het heel belangrijk om te praten over mentale gezondheid. Ik zou dat niet achterhouden. Maar mensen lullen altijd.”

Duncan Laurence afwezig bij Eurovisie Songfestival

Waar hij eigenlijk midden op het grote Songfestival-podium had moeten staan, zat Duncan Laurence tijdens de finale thuis op de bank. „Ik kreeg heel veel appjes, het is natuurlijk niet hetzelfde als wanneer je daar bent. Je leeft er twee jaar naar toe, en niet alleen jij, maar het hele land. Dus het voelde wel balen. Maar ik was blij met de opname en wat mijn team ervan gemaakt heeft.”

Toen net bleek dat de zanger niet kon optreden vanwege de coronabesmetting, zei hij dat hij zich ‘totaal machteloos’ voelde. Hij sprak van „een van de verdrietigste dagen van zijn leven”.

 

Premier Rutte is ingeënt: ‘Vaccineren is de weg uit deze crisis’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.