Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Entertainment 4 mei 2021

Britney Spears noemt documentaires over haar leven hypocriet

Britney Spears heeft via social media opnieuw van zich laten horen. Ze noemt de documentaires die de afgelopen maanden over haar verschenen in een post op Instagram „hypocriet”.

De zangeres postte een filmpje op Instagram waarin ze dansend is te zien, maar het gaat vooral om de tekst die erbij staat. „Nou, 2021 is zeker al een stuk beter dan 2020, maar ik had nooit kunnen weten dat het zo zou zijn”, schrijft de zangeres bij de video. „Er zijn zoveel documentaires over mij gemaakt, waarin andere mensen hun kijk op mijn leven geven. Wat zal ik ervan zeggen? Dat ik me gevleid voel? Deze docu’s zijn allemaal zo hypocriet. Er wordt namelijk steeds afgegeven op de rol van de media in mijn leven, maar deze uitzendingen doen precies hetzelfde.” Ze doelt daarmee waarschijnlijk op de documentaire Framing Britney Spears.

‘Wereld meer geïnteresseerd in negatieve verhalen’

Ze vervolgt: „Ik wil jullie eraan herinneren dat ik ondanks zware periodes in mijn leven veel meer leuke dan slechte dingen heb meegemaakt. Maar helaas is de wereld meer geïnteresseerd in negatieve verhalen. Waarom is het nodig om de meeste traumatische momenten uit mijn leven, wat al van jaren geleden is, maar te blijven herhalen?”, vraagt Spears zich af. „Daarom richt ik mezelf lekker op dansen en gelukkig staan er een paar fijne reisjes op de planning, waar ik me in verschillende dansstudio’s kan uitleven. En ik hoop een kleine vijver met koikarpers in mijn tuin aan te leggen, want daar word ik blij van. Net als van mijn prachtig aanlegde tuin.”

Kijkje in de situatie van Britney Spears

De documentaire Framing Britney Spears, een productie van The New York Times, deed in februari van dit jaar veel stof opwaaien. Het gaf een kijkje in de situatie waar Britney zich in bevindt: onder toezicht van haar vader en geen zeggenschap over haar vermogen of andere zaken. Veel fans maken zich zorgen en begonnen een campagne: #FreeBritneySpears.

In maart reageerde Spears ook al op de documentaire. Ze zei zich veroordeeld, beledigd en beschaamd te voelen door de media. Ook zei ze dat ze de documentaire zelf niet helemaal heeft gezien. De delen die ze wél zag, noemde ze „gênant”. Ze vond het licht waarin ze werd gezet „beschamend” en heeft er twee weken lang om gehuild. En dat doet ze soms nog. „Ik ben hier niet om perfect te zijn, perfect is saai. Ik ben hier om vriendelijkheid te verspreiden”, schreef ze destijds op Instagram.

Britney Spears reageert eindelijk zelf op bezorgde fans: ‘Ik ben extreem gelukkig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britney Spears noemt documentaires over haar leven hypocriet
Sluiten