Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 8 dec 2020

Claudia de Breij maakt ‘verwerkingsvideo’ voor alle boze Danny Vera-haters

Niet alleen de persconferentie houdt de gemoederen flink bezig op Twitter, ook het nieuwtje dat Danny Vera dit jaar Queen van de nummer 1-plek heeft gestoten in de Top 2000 suddert nog flink na vandaag, waarbij vooral de Danny Vera-haters hun stem laten horen. Claudia de Breij wil juist deze mensen een hart onder de riem steken. Of de draak met hen steken, het is maar hoe je het bekijkt.

Voor de mensen die boos, of zelfs „HEEL BOOS” zijn dat Danny Vera op plek 1 in de Top 2000 staat, heeft Claudia de Breij een duidelijke boodschap. Op Twitter plaatste ze een video van een zelfgemaakte mash-up van Roller Coaster en Bohemian Rhapsody. Met haar gitaar zittend voor haar boekenkast, met daarin boeken als Zuiverheid, Turks Fruit en Beatrix, en een old school reiswekkertje dat zeven voor zeven aangeeft, experimenteert ze erop los met de twee nummers.

Tweets by claudiadebreij

Claudia zingt de tekst van Bohemian Rhapsody, het nummer dat in bijna alle edities op de eerste plek stond, op de melodie van Danny Vera’s Roller Coaster. „Voor mensen die boos zijn dat Danny Vera hún Bohemian Rhapsody van de troon heeft gestoten, heb ik een therapeutische verwerkingsvideo gemaakt”, schrijft ze daarbij. Mensen reageren met „Fantastisch!” en „Hop, door naar The Voice of Holland.”

Lees ook: Bier voor iedereen die helemaal niéts te vieren heeft

Pik

Niet iedereen reageert positief op haar ‘hulp’, waarbij velen maar weer even uitleggen waarom volgens hen niet Vera maar Mercury die eerste plek verdient. „Toch wel verbazingwekkend dat iedereen de muziek van Freddie Mercury vergelijken met die van Danny Vera. Is vergelijking als een pik op slagroomtaart. Danny heeft een paar hitjes en Freddy was geniaal. Gun die man z’n nr 1 plaats”, schrijft ene Suus. ‘Pedro B.’ verzucht: „2020 kan dus toch nog erger…”

En ‘Sjaak Trekhaak’ heeft een tip voor mensen die Roller Coaster ruk vinden. „Kijk, het kan nog veel erger. Dan valt die Danny Vera vergeleken met dit filmpje nog best mee!”

Lees ook: Danny Vera laat zich niet gek maken door succes

Roller Coaster Vera

Maandag werd bekend dat Danny Vera met zijn nummer Roller Coaster bovenaan de Top 2000 van NPO Radio 2 staat. De zanger stoot Queen van de troon die de lijst vorig jaar voor de zeventiende keer aanvoerde. Bohemian Rhapsody staat dit jaar op de tweede plaats. De derde plek in de 22e editie is voor Eagles met Hotel California.

Op social media is het ook een achtbaan aan emoties, waarvan sommigen weer heel erg genieten.

Lees ook: Danny Vera’s eeuwige liefde voor De Grote Magnolia

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Claudia de Breij maakt ‘verwerkingsvideo’ voor alle boze Danny Vera-haters
Sluiten