Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Entertainment 8 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

5 films en series die in week 45 op Netflix verschenen: Bloodshot en meer

Ook in week 45 zijn er weer de nodige nieuwe films en series op Netflix verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar Vin Diesel als superheld in Bloodshot, de feelgood kerstfilm Operation Christmas Drop en de true crime-documentaire Carmel: Who Killed Maria Marta?

November is begonnen en Netflix blijft doorgaan met het koken naar alle monden. Voor liefhebbers van actiefilms wordt Bloodshot geserveerde en true crime-fans kunnen hun honger stillen met de documentaire Carmel: Who Killed Maria Marta? Wie liever al begint aan het kerstdiner kan Operation Christmas Drop aanzetten. Ben je nog niet zover en wil je nagenieten van Halloween, dan is Paranormal een betere keuze. Mocht dit allemaal niets voor je zijn, scroll dan naar beneden voor een indrukwekkend waargebeurd verhaal.

Nieuw op Netflix in week 45

1. Bloodshot

Film
Genre: actie

De actiefilm Bloodshot had volle bioscoopzalen moeten trekken, maar door het coronavirus viel dat plan het water. De op een gelijknamige superheldenstrip gebaseerde blockbuster met Vin Diesel kwam precies op het verkeerde moment uit. Gelukkig is Netflix zo aardig om Bloodshot en tweede leven te geven. Nu kun je deze keiharde actiefilm gewoon thuis streamen. Bloodshot gaat over een marinier die bij een missie om het leven komt. Door middel van nieuwe technieken wekt een schimmige organisatie hem weer tot leven en geeft hem superkrachten. Ze willen hem inzetten als wapen, maar daar heeft de door Vin Diesel gespeelde marinier zelf geen trek in.

2. Carmel: Who Killed Maria Marta?

Documentaire
Genre: true crime/misdaad

Ook liefhebbers van true crime-documentaires worden deze week voorzien in hun behoeften. De streamingdienst is namelijk in een mysterieuze zaak uit 2002 gedoken. Maria Marta Garcia Belsunce werd op 27 oktober gevonden in de badkamer. Dood in de badkuip met daarnaast een plas bloed. Volgens haar man had ze een ongeluk gehad, maar uit een autopsie bleek dat hij niet de waarheid sprak. Vervolgens begon een langlopend onderzoek waar de pers bovenop zat. Heel Argentinië keek mee en stelde dezelfde vraag: wie heeft Maria Marta vermoord? Het antwoord vind je op Netflix.

3. Operation Christmas Drop

Film
Genre: komedie/romantiek

De feestdagen komen steeds dichterbij en dat betekent dat Netflix langzaam volloopt met kerstfilms. Zo verscheen vorige week de romcom Holidate en is het nu tijd voor Operation Christmas Drop. In dit romantische kerstverhaal volgen we een politieke assistente. Ze wordt naar een tropisch eiland gestuurd om einde te maken aan een kersttraditie van de lokale luchtmachtbasis. Iedere jaar brengen zij de cadeautjes naar de eilandbewoners, maar daar willen de grote bazen mee stoppen. De eerder genoemde politieke assistente mag dit slechte nieuws komen brengen, maar ontmoet op het eiland een charmante luchtmachtpiloot die haar laat zien waarom deze traditie zo belangrijk is.

3. Paranormal

Serie
Genre: horror

Halloween is achter de rug, maar dat weerhoudt Netflix er niet van om door te gaan met het uitbrengen van enge series. Zo verscheen deze week Paranormal. In deze serie volgen we een hematoloog die in zijn tijd als arts verschillende keren onverklaarbare gebeurtenissen heeft meegemaakt. Hierdoor is hij gaan twijfelen aan alles wat hij ooit geleerd heeft en begint een zoektocht naar alles wat we nog niet weten. Hierdoor wordt hij ongewild een expert op het gebied van paranormale verschijnselen.

5. Citation

Film
Genre: drama

We sluiten af met een waargebeurde en indrukwekkende film. De Netflix Original Citation vertelt het verhaal van een jonge studente in Nigeria. Ze bouwt hard aan haar toekomst, maar die komt in gevaar wanneer ze meldt dat een hoogleraar haar probeerde te verkrachten. Ze wordt het gezicht van een nieuwe beweging en een heldin voor veel vrouwen. Maar tegen welke prijs? De hoogleraar ontkent alles en schildert haar af als een losbandig type die hem probeerde te verleiden. Zo ontstaat een strijd die niet te winnen lijkt en haar hele leven op zijn kop zet.

Vorige week op Netflix

Bekijk hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichtten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 films en series die in week 45 op Netflix verschenen: Bloodshot en meer
Sluiten