Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Bye bye bikini: Doutzen Kroes zegt Hunkemöller vaarwel

Merkambassadeur van lingeriemerk Hunkemöller Doutzen Kroes stopt met de samenwerking. Ze is dankbaar voor de kans die ze heeft gekregen.

Met stipjes, streepjes, doorzichtig en van triangel-bikinitop tot sandaal en kimono. Noem het en topmodel Doutzen Kroes heeft het wel aangehad voor Hunkemöller. De winkelketen en zij begonnen hun samenwerking in 2016, waarna ze niet alleen haar eigen lingerie-, sport- en zwemgoedlijn lanceerde, maar ook elk jaar weer het gezicht – en lichaam – van menig fotoshoot was. Tot vandaag.

„Het moment is aangebroken om dit hoofdstuk af te sluiten”, schrijft het topmodel op Instagram bij een foto waarop ze de badkleding van haar laatste collectie draagt. „Ik ben dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en ik wil iedereen bedanken voor hun liefde en steun in de afgelopen vijf jaar. Ik heb veel geleerd tijdens dit avontuur maar nu is het tijd voor een nieuw pad dat zich mettertijd zal ontvouwen. Ik zal alle herinneringen nooit vergeten en altijd koesteren.”

Trotse CEO

Philip Mountford, de CEO van Hunkemöller, liet in september 2016 aan Fashion United weten trots te zijn op zijn nieuwe aanwinst. „Met Doutzen hebben we een wereldwijd icoon in huis gehaald.” Bij de zoektocht naar een ambassadeur voor het lingeriemerk werd zowel binnen als buiten de grenzen van thuisland Nederland gezocht. „We zochten niet naar iemand uit Nederland, maar iemand die de grenzen over gaat. We vonden echter iemand die wel Nederlandse is en tegelijkertijd een wereldwijd icoon. En ze past bij al onze merkwaarden.”

Het zal toen ongetwijfeld niet gemakkelijk zijn geweest om het topmodel binnen te hengelen. „Ze is natuurlijk een van de duurste modellen ter wereld, maar ze doet ons merk heel erg goed. We moeten groot denken. In the end is ze gewoon een geweldige ambassadeur voor Hunkemöller.” Hoe lang er over onderhandeld, heeft Mountford nooit willen verklappen, maar „het was een hele tijd”.

Angels

Wat Doutzen nu gaat doen, is nog niet duidelijk. Eerder was ze jarenlang verbonden aan lingeriemerk Victoria’s Secret. Ze was toen een van de befaamde angels.

Ze is getrouwd met artiest Sunnery James, ooit een dagje de baas bij Metro, en samen hebben ze twee kinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.