Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 29 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Sunnery en Ryan dagje de baas bij Metro

Het was even wennen voor Sunnery James en Ryan Marciano, donderdagmiddag op de Metro-redactie. Het dj-duo vergaderde over een wereldje dat het niet kent, namelijk een krant maken. James en Marciano zijn op donderdag 28 april gasthoofdredacteuren van Metro, als samen met de redactie en het Nationaal Comité 4 en 5 Mei een krant wordt gemaakt die in het teken staat van herdenken en vieren.

Als Ambassadeurs van de Vrijheid waren de twee enige tijd geleden op Lesbos om vluchtelingen te helpen, een dag nadat zij gedraaid hadden op het huwelijksfeest van een Griekse miljardair. „Daarover zullen we in de Vrijheidskrant zeker vertellen”, zegt Ryan Marciano.

Familie interviewen

Maar niet alleen persoonlijke verhalen van het duo halen de speciale krant, juist niet. Zo denkt Marciano na over het interviewen van zijn opa en overweegt zijn collega een oom te interviewen die nog veel over James’ opa weet.

Na twee uur vergaderen waren de dj’s en enkele redacteuren er donderdag wel uit, de Vrijheidskrant staat in de steigers. „Heel gaaf”, zegt Sunnery James. „Ik heb net een bekende voetballer geappt voor een interview. Dat gaat wel lukken."

Ze hebben er zin is, zoveel is wel duidelijk. En vrijdag? Dan treden ze gewoon weer op in Colombia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.