Metro
Metro Entertainment 31 okt 2018 / 20:19 uur

RTL verlengde contract Dennis Weening niet

In tegenstelling tot wat RTL vorige week bekend maakte, was het niet Dennis Weening zelf die besloot de stekker eruit te trekken en te stoppen als presentator van Expeditie Robinson. De zender besloot het contract van Weening niet te verlengen.

Woensdag vertelde Weening in RTL Boulevard dat hij alles aan de kant had willen zetten voor het survivalprogramma. „RTL heeft een andere keuze gemaakt.” De presentator gaf aan erg te balen van het besluit.

Emotioneel

„Ik weet het al heel lang en dat maakt het vreselijk moeilijk. Ondertussen zit ik wel bij de Televizier-ring en bij de persdag. Het is wel emotioneel voor mij”, vertelt Weening. „Ik vind het onwijs jammer dat ik moet stoppen en dat is nog zacht uitgedrukt.”

Nicolette Kluiver vindt het jammer zonder met Weening door te moeten. Het tweetal neemt al vijf jaar samen de presentatie van het populaire survivalprogramma op zich. „Het is mijn vriend en het is niet leuk.”

RTL heeft in een verklaring laten weten dat het klopt dat het contract van de presentator is beëindigd. „In het belang van Dennis gaan we hier verder niet op in”, aldus de zender. Meerdere opvolgers van Weening zijn inmiddels naar voren geschoven. Zo werd onder andere Art Rooijakkers genoemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RTL verlengde contract Dennis Weening niet
Sluiten