Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 13 jun 2016 / 13:58 uur

Veronicateam wilde zwemmen in New York, afgelast

Vliegen naar New York, nul meter zwemmen en weer naar huis. Dat overkwam een team van Radio Veronica en enkele BN’ers zondag. Zij wilden meedoen aan de New Amsterdam City Swim, maar die werd afgelast. Het zwemevenement was bedoeld om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS.

Sterke golfslag

Kort voor de eerste sprong in het water, kregen Nederlandse prominenten als Beau van Erven Dorens, Fockeline Ouwerkerk en Frederique van der Wal te horen dat de wind en de stroming van de Hudson Rivier te sterk waren. De golfslag was zelfs te gevaarlijk voor geoefende zwemmers en daarom werd voor de veiligheid gekozen.

Veronicateam wilde zwemmen in New York, afgelast
Toen alles in New York nog prima was.

Actrice Fockeline Ouwerkerk baalt: „Je gaat naar New York met een doel, je leeft naar het event toe, je zet die badmuts op en dan hoor je dat er niet mag worden gezwommen. Het voelt als een avontuur dat we niet hebben kunnen afmaken.”

De Veronica-dj’s Michael Blijleven en Nicky Verhage wilden meezwemmen voor de 56-jarige Roland Jorna. Hun goede vriend kreeg ALS in 2014 als diagnose en was zelf in New York aanwezig om de dj’s aan te moedigen.

650.000 dollar

Ondanks het niet zwemmen leverde de New Amsterdam City Swim door donaties 650.000 dollar op. Volgend jaar wordt het zwemevenement dichterbij huis gehouden, in Londen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veronicateam wilde zwemmen in New York, afgelast
Sluiten