Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 13 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek: dít weerhoudt je partner van vreemdgaan

De één heeft geen moeite met monogamie terwijl de ander regelmatig de lattenbodem bij anderen test. Volgens een recent onderzoek is er meer dan alleen wilskracht nodig om monogaam te blijven.

Knap, knapper, knapst

Het onderzoek is gepubliceerd in het blad Personality and Social Psychology Bulletin, waarvoor onderzoekers 250 heteroseksuelen onder de loep hebben genomen. Deze proefkonijnen werden gevraagd om de aantrekkelijkheid van het tegenovergestelde geslacht een cijfer te geven, schrijft Women’s Health.

Single versus relatie

Zo kreeg de groep mensen een foto te zien van iemand van het tegenovergestelde geslacht, samen met een profiel waarop stond aangegeven of diegene single was of een relatie had. De mensen die in de relatie zaten neigden ernaar om de singles op de foto’s minder aantrekkelijk te vinden. Dit omdat de singles bijvoorbeeld een ‘bedreiging voor hun relatie’ konden vormen.

Tevredenheid

In een tweede experiment werd de groep gevraagd naar hun tevredenheid over hun eigen relatie, voordat ze de aantrekkelijkheid van de anderen in cijfers moesten uitdrukken. Diegenen die hun eigen relatie goed vonden, gaven de singles een lager cijfer omdat ze minder aantrekkelijk bevonden werden. Maar de personen die niet zo lekker in hun relatie zaten waren het daar niet mee eens. Deze groep gaf de singles juist een tamelijk hoog cijfer.

Deze uitkomst is interessant, maar wat kunnen we er precies uit opmaken? Onderzoekers suggereren dat wanneer we gelukkig zin in onze relatie we dat het liefst zo willen houden. Met als gevolg dat onbewust de looks van anderen op een afstandje houden, zodat we niet in de verleiding komen om vreemd te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onderzoek: dít weerhoudt je partner van vreemdgaan
Sluiten