Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Peter R. gaat het theater in

Peter R. de Vries volgt André Kuipers, Daan Roosegaarde, Dick Swaab en Bram Moszkowicz op als ‘leraar in het theater’. De misdaadverslaggever geeft op 5 oktober een college in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De Vries geeft een kijkje in de keuken van de misdaadverslaggeving aan de hand van spraakmakende zaken als die van Christel Ambrosius en Natalee Holloway.

Lees ook: Peter R. de Vries veel uitgescholden op Twitter.

Het is het derde jaar dat prominenten uit de wereld van de wetenschap en het bedrijfsleven leerzame en vermakelijke – dat is althans de bedoeling – lezingen geven in het theater aan het Leidseplein. DeLaMar hoopt dat de bezoekers ook wat stof tot nadenken mee naar huis krijgen.

Wiskundemeisje

Behalve Peter R. de Vries zijn dinsdag nog drie ‘theaterprofs’ bekendgemaakt. Ionica Smeets, ook bekend onder de naam wiskundemeisje (21 september) gaat onder meer in op de puntentelling van The Voice of Holland.

De topondernemers Geert-Jan Bruinsma (Booking.com) en Pieter Zwart (Coolblue) vertellen op 16 november over het succes van niet-alledaagse en on-Nederlandse bedrijven. Bestsellerauteur Arthur Japin tenslotte, verhaalt over zijn laatste roman De man van je leven, een boek over een terminaal zieke vrouw die een opvolgster zoekt om haar plaats naast haar man in te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.