De december ellende

NienkeTV 19 dec 2016

De drukste maand van het jaar. De aanloop van Sinterklaas begint al in november. Het plannen van de Sint avondjes kan dan beginnen: lootjes trekken met vriendinnen, dobbelspel met klasgenoten, snaai bijeenkomst met collega’s en pakjesavond met de familie. Het feest kan niet op! Net als het eten… Deze maand is een groot lopend buffet met als voorafje pepernoten en marsepein.

De chaos kan beginnen, want Sint en zijn crew zijn nog niet vertrokken of de kerstman staat al weer voor de deur met zijn gezeur. Het lijkt wel een feest-estafette. Alles begint weer overnieuw. Datumprikker bereikt zijn jaarlijkse hoogstandje, want iedereen moet weer gezien worden in die laatste dagen van het jaar. Ook hierbij wordt weer flink gegeten: kalkoen, rollade of gezellig samen gourmetten. En voordat die restjes zijn opgesnoept, gaan we al weer naar de oliebollenkraam.

Want als kers op de taart, vieren we oud en nieuw. Als je met de vorige feestdagen je schoonouders nog niet vaak genoeg hebt gezien, dan is dit je laatste kans. In deze dagen knallen we ons geld massaal de lucht in, waarbij er zoveel nevel vrij komt, dat de crisis even verdwenen lijkt. Nu maken we een nieuwe start en je raadt het al, deze sluit we af, met een feestje!

Alles wat je fout hebt gedaan mag je vergeten en je staat er weer klaar voor om nieuwe fouten te maken. Alles wat je te veel hebt gegeten, daar kun je straks weer voor gaan lijnen. Alles waar je niet aan toe bent gekomen, staat nog steeds op je lijstje en natuurlijk heb je met de feestdagen, onder het genot van een glaasje gluhwein, nieuwe plannen gemaakt. Dus minder stressen komend jaar is al uitgesloten. En misschien wil je wat aan jezelf veranderden maar uiteindelijk blijf je toch wie je bent. Zo zijn we het gewend…

December, de stok achter de deur, om iedereen die je dierbaar is dát te laten blijken. De tijd van de warme momenten met elkaar, maar dan af gegarneerd met een toefje magie. De december ellende, is een bekende, maar blijft toch een feestje om nooit te vergeten. Elk jaar weer, keer op keer! Fijne feestdagen gewenst!