Jackpot 15 miljoen liever verdelen, 100 x 1½ ton!!

In de reclame van de staatsloterij zwemt een vrolijke vis van bijna 15 miljoen. Deze vis is vooral in het begin van de maand te zien. Zo richting de 10de van elke maand lokt deze vis de jager met een visioen van een enorme weelde uit zijn stoel naar de loten verkoper. Deze jagers met één staatslot in de hand en een luchtkasteel in het vooruitzicht richten zich op de uitslag van de maandelijkse trekking.
Ook jaagt er een moderne versie van Don Quichote de La Mancha op de hele kas van de staatsloterij. Volgens mij bijten deze strijders tegen het onrecht compleet met hun schildknapen in het stof. Er is wel een verschil het paard “Rosinante” is ingeruild voor snel voortuig. Don Quichote kwam op een Spaanse munt terug, de moderne ging met de bankbiljetten heen. En de staatsloterij gaat ondanks deze negatieve reclame door. Er zal hier of daar wel een deukje zitten. Toch is het ook reclame. Ik zal me niet op de loftrompet gaan uitleven maar er is geen andere loterij die ruim 60 % van het geld terug geeft in prijzen. De teugels van het toezicht staan onzichtbaar strak en er is niet mee te spotten.
Het spelen met staatsloten gebeurd veelal in groepsverband, familie, buren. Of grotere groepen op kantoor of werkplaats, meer loten meer kansen. De inleg en aantal loten is dan afhankelijk van de laatste winst of sparen voor een feestje, een jaar lol en een avond dikke pret.
Wij doen het nog wat groter wij spelen het “Boulevard spel”. Is de straat of het straatje staatsloten al wel bekend, de tien eindcijfers met hele of vijfde staatsloten. Vast staat dat er een aantal kleine prijzen op ons staan te wachten, troostprijsjes maar toch prijzen. Een Boulevard bestaat uit 100 staatsloten met de eindcijfers van 00 t/m 99. 53 prijzen is ons vaste retour, dus men neme 100 deelnemers en een Boulevard (100 staatsloten) en delen lusten en lasten. Waarom al dat gedoe? ruim 40 % vast retour, een Jackpot van 15 miljoen geeft 100 deelnemers € 150.000,-, anderhalve ton. Met 15 miljoen kan je veel doen en als het bekend is barst je van de “vrienden” waar je niet op zit te wachten. Nu zit jij in de trein of bus op naar het werk en bedenk je bestemming voor die anderhalf ton, ik nodig je uit word lid van onze club: minilot.nl. In een stem pool ging 78 % voor het verdelen van zo’n hoge Jackpot. 15 % zei niets op te hebben met de staatsloterij En de rest daar kon het niet hoog genoeg, heb een mooie dag,

groet Gem Doodeman

reactie [email protected]