Brexit referendum wordt geen Exit!

stel je voor: na een avondje heerlijk stappen ben je of een of andere manier thuis gekomen, je wordt ‘s morgens wakker door een belletje. Het blijkt dat je auto fout geparkeerd staat op de oprit naar de snelweg! Het eerste wat in je opkomt: hoe kon het gebeuren? .. Kennelijk zitten de Britten nu met een vergelijkbare kater. Waar ging het mis? Lag het eraan dat de jongeren niet voltallig zijn gaan stemmen? Was de opzet van het referendum fout? Was het een goed idee dat ik tegen heb gestemd?
Gelukkig heeft David Cameron meteen aangegeven dat HIJ niet de juiste persoon is om artikel 50 te activeren…formeel wordt er dus nu niets getekend. Ondertussen gaan de Brexit leiders verkondigen, dat het allemaal wel mee valt, dat buitenlanders niet het land uit hoeven en dat de handelsbetrekkingen goed blijven… Het klinkt dan alsof ze eigenlijk niets willen veranderen! Kennelijk zijn ze geschrokken van de onverwachte overwinning. Als je altijd in de oppositie bent is het moeilijk het roer te pakken. Ondertussen is de geloofwaardigheid van de Brexit leiders aan het afbrokkelen. Schotland geeft aan zich strijdbaar op te stellen en de jeugd is kwaad op de senioren die hun toekomst hebben verknoeit. Het rommelt en de weerstand tegen de Brexit groeit.
Wat gaat er nu feitelijk gebeuren? Cameron heeft opgezegd en er moet een nieuwe regering worden gekozen. Dan heeft Het Verenigd Koninkrijk de kans de juiste keuze te maken! Een partij die vóór blijven in de EU staat!
Dus wordt het een spannende zomer met vele politieke debatten .. De jongeren gaan allemaal stemmen en de senioren gaan nog een keer nadenken of ze de toekomst van de jeugd willen bepalen die ze toch niet meer mee maken.. Die hards blijven de vissers, boeren en mkb ‘ers die de EU regels zat zijn.
En daar moet zeker iets veranderen! Het mag geen één richtingsverkeer zijn.. Parlementariërs moeten in dialoog met de kleine ondernemer en servicegerichte oplossingen bieden. Jammer dat het zó ver moest komen dat er een referendum moest worden geïnitieerd! Omdat in meerdere landen een anti EU beweging is ontstaan (al jaren!) zouden parlementariërs dit eigenlijk allang serieus moeten nemen. Als de EU eerder de kritieken had omgezet was nooit een referendum gekomen, was de beurs niet ingezakt, was de Moeder van 2 kleine kinderen niet vermoord, was de boer, visser MKB’er tevreden.. Had ik dit artikel niet geschreven…
Door de ervaring worden we wijs: niet met drank de (snel)weg op, toch? Of anders geen Brexit!