De vlag kan uit in Duitsland

Harrie Schröder 29 jun 2016

Zo de grootste vriend zijn en zo als het grootste uitschot worden behandeld. Want dat is wat de resterende zevenentwintig Eu landen nu doen met Engeland.
Het kan en moet gezegd worden zo ga je niet om met oude vrienden. De samenwerking tussen de Engelsen en de rest van de EU was niet altijd je van het maar er was wel respect voor elkaar.

En het grootste verdienste van Engeland was altijd dat Engeland tegenwicht bood aan de Duitse arrogantie en overmacht want niks voor niks zegt men nu zelfs al in Duitsland dat men de kleine landen niet de indruk moet geven dat ze niet meetellen en dat het niet de bedoeling kan zijn dat Duits de Europese taal wordt.

Het verbaasde me niks dat de "top "van EU gewoon doorgaat en nog verbetene vast houdt aan hun eigen gelijk en Engeland als een melaatse neer zet. Men straalt nu uit; als je nu ook nog durft de EU te verlaten dan is dit wat je verwachten kunt,je wordt als een dolle hond behandeld en verwacht geen enkele hulp of wat dan ook van ons.

Onze grootste handels partner Duitsland heeft het al in hun Parlement verkondigd , er wordt niet alvast onderhandeld met Engeland en weg is ook out. Het Nederlandse parlement hield er ook een debat over en het was ook hier diep treurig. Men wil Europa beter uitleggen aan het volk want het volk snapt het gewoon niet volgens onze vertegenwoordigers.
De heer Samson van de PvdA met zijn “oprechte” verontwaardiging tijdens het debat met Rutte dat de Engelse bevolking toch niet wist wat voor ellende ze veroorzaakt hebben. Ook hij loopt op wolken en kijkt op het gepeupel neer, schudt zijn hoofd en voelt zich onbegrepen.
Hij is trots op de deal met Turkije daar door was de asielstoom verminderd,maar het waren toch echt de Oostbloklanden samen met Oostenrijk die de grenzen sloten. En als men nu van plan is om Engeland te isoleren en de oren laat hangen naar de Duitse rancunes ten opzichte van Engeland “misschien toch nog een beetje een D-Day gevoel overgehouden ” .

Tijdens de val van de muur in Duitsland waarbij de bevolking het uitschreeuwden “wij zijn het volk” en het heft in eigen hand nam terwijl de politiek nog aan het nadenken was , want de politici voelden dat er wat broeide , maar het was allemaal moeilijk en gecompliceerd net als nu met Europa.
En net als met de natuur die enorme krachten kunnen ontwikkelen kan ook het volk enorme veranderingen teweegbrengen.
En laat men niet zeggen ” dat hebben we niet geweten” want regeren is vooruit zien dames en heren.