Moeder sloot zoon minimaal een jaar op in badkamer

Foto ter illustratie. Bron: Colourbox

Foto van 'Cerise van Vliet'

Cerise van Vliet

14 JAN 2017

Het is volgens CNN één van de ergste verhalen over kindermishandeling: het verhaal van de zoon van Brandy James. Zijn naam wordt nergens genoemd, maar de jongen zou bijna twee jaar opgesloten hebben gezeten in de badkamer.

Zijn moeder hield hem gevangen in de donkere, vochtige ruimte. Er is nog niets zeker over hoe lang de jongen precies opgesloten heeft gezeten, maar de mishandeling heeft minimaal een jaar geduurd. Het jongetje is nu twaalf jaar oud en woog nog maar 14 kilo toen hij door zijn vader werd bevrijd.

De moeder ondervoede haar zoon extreem, terwijl ze hem opgesloten hield in de badkamer op de bovenverdieping van het huis in Toquerville, Utah. Niet alleen de jongen was er zeer slecht aan toe toen hij werd gevonden, ook de badkamer zag er verschrikkelijk uit.

Geen licht

Het toilet zat zo vol met uitwerpselen, dat er geen water meer in te vinden was. De deur was vanaf de buitenkant op slot gedaan. De lichtschakelaar in de badkamer was helemaal bedekt en afgeplakt met duct tape. Daaruit is afgeleid dat het kind in totale duisternis heeft geleefd.

Hij was zo zwak dat hij niet zelf op kon staan. Het zou hem dus zeker niet lukken de tape van de schakelaar af te peuteren. In de douche vond de politie lege blikken waar ooit bonen in zaten en een lepel. De afvoer van de douche was ook dichtgeplakt met duct tape. Douchen was er voor het kind dus ook niet bij.

Verschrikkelijk

„Ik heb de foto's gezien, ze zijn verschrikkelijk.” zegt een politiesheriff tegen CNN. „Ik heb andere vreselijke dingen gezien, maar dit is een van de dingen die ik nooit zal vergeten. Ik wou dat ik het weer kon on-zien.”

Dezelfde sheriff vertelde ook dat er in de badkamer een videocamera hing, waarmee de moeder haar zoon in de gaten kon houden. Ze keek via haar telefoon naar hem. Ook stond er een babyfoon in de ruimte, waardoor zij hem instructies gaf. Er zat geen optie op waarmee de jongen terug kon praten.

Ziekenhuis

Opvallend genoeg is het de vader van de jongen die hem heeft bevrijd. Deze man is getrouwd met de moeder, maar ze leven gescheiden. Toen de man zijn zoon aantrof, heeft hij hem direct naar het ziekenhuis gebracht. Vanuit daar werd de politie gebeld.

Het ziekenhuispersoneel vertelde dat dit de ernstigst ondervoede patiënt was die ze ooit hadden gezien. De jongen moest drie weken in het ziekenhuis blijven om weer een gezond gewicht te kunnen bereiken.

Eigen veiligheid

De moeder werd door de politie gehoord, tijdens het verhoor vertelde ze dat ze haar zoon voor zijn eigen veiligheid af en toe opsloot. Daarnaast zei ze ook dat hij zelf in de badkamer wilde slapen, ondanks de staat waarin deze ruimte verkeerde. Ze is aangeklaagd voor kindermishandeling.

Het slachtoffer is al drie jaar niet naar school geweest en in het huis waar hij opgesloten zat, wonen nog twee andere broertjes en/of zusjes. Deze kinderen vertoonden geen tekenen van mishandeling.

De verontwaardiging over de mishandeling is over de hele wereld groot. Ondertussen wordt er geld en kleding ingezameld om de jongen te helpen. Of hij momenteel in het ziekenhuis, bij zijn vader of een ander gezin verblijft, is niet bekend.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Passagiers moeten hele vlucht in het gangpad staan

Passagiers moeten hele vlucht in het gangpad staan

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

26 FEB 2017

Op een vlucht van Pakistan naar Saudi-Arabië van Pakistan International Airlines hebben vorige maand zeven passagiers in het gangpad door moet brengen. Voor hen was er op de drie uur durende vlucht geen stoel meer over.

Het vliegtuigpersoneel had de passagiers met handgeschreven boardingpasses aan boord gelaten. Opmerkelijk, want het vliegtuig zat al vol. Er waren 409 passagiers toegestaan en met de extra zeven mensen kwam het totaal op 416 passagiers.

Jongen krijgt record aan antigif na spinnenbeet

Jongen krijgt record aan antigif na spinnenbeet

Foto: Flickr/Andrey Zharkikh

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

24 FEB 2017

Een 10-jarige jongen uit Australië heeft na een beet van een giftige tunnelspin een record aan tegengif toegediend gekregen. Het is een wonder dat de jongen de beet nog kan navertellen.

Jongen (13) breekt record 'rond eigen hoofd lopen'

Jongen (13) breekt record 'rond eigen hoofd lopen'

Videostill / YouTube: Guinness World Records

Foto van 'Sherida van IJsselmuide'

Sherida van IJsselmuide

19 FEB 2017

Dertien jaar oud en al een wereldrecord op je naam hebben staan. Dat doen niet veel mensen de Palestijnse Mohammed al-Sheikh na. Maar er zullen dan ook maar weinig mensen zijn die het überhaupt lukt om rond hun eigen hoofd te lopen.

Playboy toont weer blote vrouwen: naakt is normaal

Camera videoPlayboy toont weer blote vrouwen: naakt is normaal

Foto: ANP

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

14 FEB 2017

Het Amerikaanse magazine Playboy besloot het in 2015 over een andere boeg te gooien: voortaan zouden er geen afbeeldingen van volledig naakte vrouwen te zien zijn. Deze verandering heeft niet lang stand gehouden. Maandag werd bekendgemaakt dat Playboy niet langer zonder naakt door het leven zal gaan.

„Vandaag nemen we onze identiteit terug”, aldus Cooper Hefner. De zoon van Hugh Hefner is pas een paar een paar maanden CCO (Chief Creative Officer), maar drukt nu al zijn stempel op het magazine. „Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat de manier waarop het blad naakt toonde was verouderd”, stelde Hefner op Twitter. „Maar het helemaal schrappen was een fout.”

Je kunt 'm nu kopen: de vliegende auto

Je kunt 'm nu kopen: de vliegende auto

Bron: Pal-V

Foto van 'Wouter van Loon'

Wouter van Loon

13 FEB 2017

Je moet er een flinke zak geld voor op tafel leggen, maar je kunt er dan wel eindelijk eentje kopen: een vliegende auto. Het Nederlandse bedrijf Pal-V verkoopt vanaf maandag de ‘gyrocopter’, een driewieler met een rotor. Er zijn twee modellen: de goedkoopste kost rond de 300.000 euro, de duurste een half miljoen.

Per ongeluk volkslied nazi-Duitsland tijdens Fed Cup

Per ongeluk volkslied nazi-Duitsland tijdens Fed Cup

Alison Riske in actie

Foto van 'Jordy Kruse'

Jordy Kruse

12 FEB 2017

Tijdens de openingsceremonie van de Fed Cup wedstrijd tussen de Amerikaanse Alison Riske en de Duitse Andrea Petkovic heeft de Amerikaanse tennisbond flink geblunderd. Een oude versie van het Duitse volkslied, dat wordt geassocieerd met nazi-Duitsland, werd ingezet.

In Hawaii keek men vreemd op toen het eerste couplet van het volkslied, waarin ‘Duitsland boven alles' wordt bezongen, uit de speakers klonk. Het couplet is na de Tweede Wereldoorlog uit het lied geschrapt.

Camera videoVrouw van 500 kilo na 25 jaar buiten voor operatie

Eman in haar ziekenhuisbed. Foto: EPA

Foto van 'Cerise van Vliet'

Cerise van Vliet

11 FEB 2017

Een Egyptische vrouw die maar liefst vijfhonderd kilo weegt, is met een aangepast vliegtuig van Egypte naar Mumbai (India) gevlogen om daar te worden geopereerd. Het toestel vol medische apparatuur landde zaterdag op de eindbestemming. Het was volgens Indiase media de eerste keer in 25 jaar dat de 36-jarige Eman Ahmed haar huis verliet.

De vrouw, die dan vanaf haar elfde al niet meer buitenshuis is geweest, kampt met een waslijst aan lichamelijke klachten. Zo zijn haar rechterarm en -been verlamd en heeft ze spraakproblemen. Dit komt door haar Elefantiase of olifantsziekte, die ziekte zorgt ervoor dat lichaamsdelen intens opzwellen.