Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd (2)

Metro’s Constance kijkt al jaren naar Wie is de Mol? Collega Erik kijk dit jaar voor het eerst. Elke week bespreken ze de uitzending.

Erik: Ik moet iets bekennen. Ik heb de hele week niet aan Wie Is De Mol gedacht, de app niet gedownload en nul letters gelezen van theorieën van anderen. Typisch Molmaagdgedrag zeker?

Constance: Of je bent gewoon niet zo fanatiek. Die mensen zijn er – gelukkig, zou ik haast zegen – ook, want sommigen gaan ook mij te ver.

Mijn leven

Erik: Nee, ik kijk en lees niets extra’s en daar ga ik ook niet aan beginnen. Ik heb meer te doen in mijn leven dan een mol zoeken. Maar de uitzending kijk ik!

Constance: Laten we het daar dan over hebben. Ik vrees dat ik na zaterdag met je mee moet in je Sigrid-theorie. Ze had als een blinde mol de hele aflevering twee brillen op, liet zich lachend doodschieten op de kermis en keek verdacht naar de grond toen ze Roos als leugenaar aanwees in de rechtbank.

Erik: Ik zou de Sigrid-theorie sinds vorige week de Jonk-visie willen noemen. Maar, tot mijn schaamte zeg ik ook: ik heb deze keer maar één aanwijzing gezien waarvan ik ook nog eens niet zeker weet of het een goede aanwijzing is.

Constance: Vertel.

Molleneter

Erik: Sanne stapte in kermisattractie Screaming Eagle en toen dacht ik: ahááááá, adelaars eten mollen! Maar toen begon ik te twijfelen of een adelaar wel een mol lust

Constance: Ik vind hem sowieso briljant. En dat zou dan betekenen dat Sanne de mol in elk geval niet is? Niet-mollen wegstrepen is ook een manier om de mol over te houden.

Erik: Aha! Niet-mollen afstrepen schrijf ik op. Heb je nog meer tips? Wat betekent ‘de mol doet wat ie wil, verdeel en heers’ bijvoorbeeld?

Constance: Dat de mol er goed aan doet om de groep te verdelen en daarin zelf het voortouw te nemen. Zoals Sanne na de rechtbankopdracht meteen luid en duidelijk voor Jeroen als ‘de leugenaar’ ging. Daarmee hoopt ze anderen op het verkeerde been te zetten. Te heersen dus.

Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd
Yvonne Coldeweijer moest zaterdag het Mollenstrijdperk verlaten. / Levin den Boer | ANP

Ingewikkeld

Erik: Constance, ik vind het nog steeds ingewikkeld allemaal. Ik vind alle deelnemers hysterisch doen, maar dat is dan zeker om te verdelen en te heersen. Jammer dat Yvonne Coldeweijer het mollenstrijdperk moest verlaten, ik vond haar net als Thomas Cammaert ‘een warme deelneemster’.

Constance: Ik moet je gelijk geven: dit was ook voor Molloten een ingewikkelde aflevering. Je hebt wel een goed seizoen uitgezocht om te beginnen. Is Sigrid nog steeds je mol?

Erik: Met vooral jouw brillentheorie erbij zeker! Ik heb weer een week geen Moltalk nodig, makkie.

Constance: Aargh! Erik, we zijn geen concurrenten, maar ik zou er toch van balen als blijkt dat jij het al na 1 seconde goed had dit jaar. Met je visie.

Erik: Onthoud dat: de Jonk-visie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Napraat Wie Is De Mol? Molfan vs. Molmaagd (2)
Sluiten