Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 14 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

In 2 weken duizenden kilo’s cocaïne onderschept

Bijna 4000 kilo cocaïne vonden de douane en politie donderdag in een lading bananen in Hazeldonk, Noord-Brabant. Een tip van Belgische collega’s zorgde ervoor dat de politie een kijkje nam in de Brabantse loods.

Drie mannen die de vrachtwagen met bananen en cocaïne aan het uitladen waren, zijn aangehouden, liet de politie vrijdag weten. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel en -handel.

De lading bananen met de drugs ertussen verstopt, werd via de haven van Antwerpen naar Nederland gebracht. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de drugs. De partij heeft een straatwaarde van rond de 140 miljoen euro.

Nog eens 473 kilo

In de eerste week van januari werd ook nog eens bijna 500 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven, schrijft het OM. Deze drugs waren meegekomen in een lege tankcontainer uit Suriname .De drugs waren verpakt in zilverkleurige pakketten die aan de voor- en achterkant van de container achter metalen platen waren verstopt.

Monsters van het aangetroffen witte goedje in de pakketten wezen uit dat het cocaïne was. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd en donderdag is een 54-jarige man uit Numansdorp aangehouden, die vermoedelijk betrokken is bij het transport.

Grootste ooit

In juni vorig jaar werden in de Rotterdamse haven ook in een keer duizenden kilo’s cocaïne onderschept. De verdovende middelen zaten toen verstopt in een container vol ananassen. Die drugsvangst in Rotterdam was de op een na grootste ooit in de Rotterdamse haven, alleen in 2005 werd een grotere partij van 4200 kilo onderschept.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.