Erik Jonk
Erik Jonk Video 19 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Jeroen van der Boom tegen Sonja Bakker: ‘Voel je dan oh, daar heb je dat wijf dat alles gestolen heeft?’

Na een tijd van relatieve ‘radiostilte’, verschijnt Sonja Bakker vanavond openhartig op televisie. Zij schuift bij Jeroen van der Boom aan in het SBS6-programma Hoge Bomen.

Hoge Bomen vangen veel wind is het gezegde en dat is bij Sonja Bakker de afgelopen jaren nogal het geval geweest. De dieetgoeroe, zoals SBS6 de Noord-Hollandse aankondigt, werd beschuldigd van plagiaat als het om haar recepten gaat. Recepten die haar middels haar succesboeken miljoenen opleverden. Weliswaar kreeg een medewerkster van Sonja Bakker de schuld van het knip- en plakwerk, maar de ‘afvalkoningin’ van weleer ging wel door het stof. Het leverde haar – je verzint het niet dat zulke mensen bestaan – ook doodsbedreigingen op, schreef Metro eerder.

Hoge_Bomen Sonja Bakker 1
Jeroen van der Boom en Sonja Bakker. Foto: Talpa

Sonja Bakker een van de gasten in Hoge Bomen

Sonja Bakker praat er vanavond over in Hoge Bomen van Jeroen van der Boom, die dit seizoen ook Frans Bauer, Ronald Koeman, Maarten van der Weijden en Najib Amhali ontving en ontvangt. Bakkers jeugd en de start van haar succesvolle carrière worden uitgebreid besproken, maar ze doet ook voor het eerst haar verhaal over haar onstuimige liefdesleven en de plagiaatkwestie uit de doeken. Beiden werden breed uitgemeten in de media.

Hierboven zie je het fragment over plagiaat. „Als je op straat loopt, voel je dan de ogen in de rug en voel je dan oh, daar heb je dat wijf dat alles gestolen heeft? Denk je dat echt?”, vraagt Van der Boom recht op de vrouw af. Ze geeft eerlijk antwoord, zoals je ziet.

Ook vriend Barry schuift in Hoge Bomen aan

Een misschien wat verrassende gast aan de piano is ook de vriend van Sonja Bakker, Barry. De twee maakten een turbulente tijd door, vooral eind 2020 ging het mis. Barry werd voor mishandeling veroordeeld tot twee weken voorwaardelijk cel en een taakstraf van zestig uur. Vanavond gaat het echter ook over… kleding kopen. Dat doet Barry voor Sonja, want die vindt daar geen bal aan. Nu had zij in haar voormalige woonplaats, het dorpje Avenhorn, niet zoveel om te shoppen. Maar bij haar nieuwe levensstandaard had Sonja Bakker flink kunnen uitpakken. Toch niet, zo blijkt uit het onderstaand fragment.

Hoge Bomen is vanavond (19 maart) om 21.25 uur te zien op SBS6. Eventueel later terugkijken kan hier.

Populaire TikTok-Meester Jesper: ‘Ik wil juist laten zien dat het onderwijs hartstikke leuk is’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.