Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Good vibes 19 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

5 Hollywood-sterren die zweren bij de methode van The Iceman Wim Hof

Met een BCC-serie én een Hollywood-film over zijn leven in het vooruitzicht kunnen we stellen dat Wim Hof en zijn ademhalingsmethodes in Hollywood niet onbesproken blijven. Welke sterren mag The Iceman tot zijn fanbase rekenen?

Onlangs las je nog over de ode aan Wim Hof door Kendall Jenner, die de methode omtoverde tot haar eigen versie (lees: in een bikini en warme laarzen door de sneeuw lopen). Maar Jenner is niet de enige die verwijst naar The Iceman.

Wim Hof in Hollywood

Wim Hof was onder andere te gast bij de podcast van Joe Rogan, geen kleine naam in podcastland (en ook niet iemand zonder controverse, maar dat terzijde). Vorig jaar lanceerde The Iceman ook zelf een Podcast, The Wim Hof Podcast, waar celebs als Russel Brand en Mike Posner hun verhaal met de Limburger delen. Oh, en Gwyneth Paltrow is uiteraard ook fan, zoals te zien is in een aflevering van The Goop Lab op Netflix.

En dat zijn slechts enkele bekende namen die weglopen met de ademhalingsmethode. Hieronder een overzicht van Hollywood-sterren die ook groot fan van Wim Hof en zijn ijsbaden zijn.

1. Orlando Bloom

In 2015 gaf Wim Hof een aantal ademhalingstrainingen in Hollywood aan onder anderen Orlando Bloom en Sacha Baron Cohen, de komiek die je kent als Borat. In een interview met RTL Boulevard liet The Iceman weten dat Orlando Bloom voor de volle 300 procent meedeed met de ademsessies en dat hij enorm gecharmeerd was van Blooms inzet tijdens de trainingen.

2. Jason Momoa

Jason Momoa laat in een recente Instagram-post zien dat hij niet bang is voor ijskoud water. Tijdens het filmen van een commercial voor Momoa’s watermerk Mananalu Water neemt de Aquaman-acteur een verfrissende duik in de natuur. Op de achtergrond zien we behoorlijk veel sneeuw en ijs, wat erop wijst hoe koud het daar is.

Maar de acteur twijfelt echter geen moment. Hij trekt zijn warme schoenen uit, stapt in de sneeuw en glijdt bijna het ijskoude water in. Zonder een moment van aarzeling loopt hij richting het diepere gedeelte van het water, en gaat hij kopje onder. Wim Hof zou trots zijn, helemaal omdat de acteur eerder al eens aangaf liefhebber te zijn van zijn methode.

3. Chris Hemsworth en Wim Hof

Ook Marvel-acteur Chris Hemsworth liet eerder weten gek te zijn op koudetraining, met name koud douchen. „Ik was eens in New York en met een enorme jetlag. Ik nam direct een koude douche, en het water leek echt wel bevroren. Het was ongelooflijk. Ik voelde me meteen wakker, was meteen opgefrist en de adrenaline gierde door het lijf. Het leert je ook hoe je dieper kunt ademen en goed ademt en dat is iets waar ik tijdens het trainen heel veel aan heb.”

Hemsworth refereert dan ook ook regelmatig aan Wim Hof en zijn koude trainingsmethodes als het nemen van ijsbaden. Volgens de acteur helpt het niet alleen bij zijn energielevels, maar ook om zijn ademhaling tijdens het trainen onder controle te krijgen.

4. Liam Hemsworth

Goed voorbeeld doet volgen. Liam Hemsworth, het broertje van de Thor-acteur en zelf bekend van onder meer The Hunger Games en als ex van Miley Cyrus, is ook idolaat van ijsbaden. „Afgelopen anderhalf jaar heb ik veel ijsbaden genomen en gekeken naar YouTube-video’s van Wim Hof en zijn ademhalingsmethode. Een ijsbad nemen na een intense workout helpt me met het herstellen”, zegt de acteur tegen Men’s Health.

5. Oprah Winfrey fan van Wim Hof

Niemand minder dan talkshowhost Oprah Winfrey mag ook onder de fans van Wim Hof gerekend worden. Een paar jaar geleden volgde ze ademtrainingen bij The Iceman, waar ze zeer over te spreken was. Op zijn beurt is hij ook heel lovend over Winfrey. „Oprah Winfrey is heel open, heel lief en ook heel integer. Ze deed volop mee,” liet hij in een interview met RTL Boulevard weten. In 2015 deelde hij onderstaande foto met de bekende Amerikaanse televisiepresentatrice op Twitter .

Ook aan de slag met kou?

Lijkt zo’n ijsbad jou ook wel wat? We raden je niet aan om meteen het eerste vliegtuig naar een koud land te boeken en in het ijswater te springen. Start eerst een met koud douchen om te zien of het iets voor jou is. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit stappenplan om koud te douchen.

Minder zin in de kou van Wim Hof? In december kondigde de BBC aan een 12-delige serie over The Iceman te maken. Wacht je daar maar even op…

Dit artikel verscheen ook bij Metro’s collega’s van Manners.

Populaire TikTok-Meester Jesper: ‘Ik wil juist laten zien dat het onderwijs hartstikke leuk is’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 Hollywood-sterren die zweren bij de methode van The Iceman Wim Hof
Sluiten