Erik Jonk
Erik Jonk Video 30 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Echte horror: film-debuut Foo Fighters en Taylor Hawkins deze week in de bios

Of de echte muziekfans van Foo Fighters tot vorige week op een horrorfilm van hun favoriete band zaten te wachten is maar de vraag. Dat dit weekend  echte horror zich afspeelde, dat is wél zeker. Met de dood van drummer Taylor Hawkins is het amper te bevatten dat Foo Fighters precies deze week – morgen – hun filmdebuut in de Nederlandse bioscopen maken.

Studio 666 heet de ‘griezelaar’ over de band, met de eigen leden Dave Grohl, Taylor Hawkins in de hoofdrollen. Normaal gesproken heeft Metro op deze plek op de woensdagavond een Filmrecensie van de Week. Deze keer geen recensie, maar wel een speciale benoeming voor Studio 666 van Foo Fighters. Wie had namelijk ooit kunnen denken dat, vijf dagen voor de release van de film, Taylor Hawkins tijdens een Zuid-Amerikaanse tournee in Colombia het leven zou laten? Fans zijn in diepe rouw. Zondag werd duidelijk dat in het lichaam van de drummer, die twintig jaar geleden al afkickte van heroïne, een combinatie van verschillende soorten drugs zijn aangetroffen.

Studio 666 met Taylor Hawkins toch in de bioscoop

Hoe verschrikkelijk het nieuws rond een van de grootste rockbands ter wereld ook: de film van 108 minuten gaat morgen wel de (Nederlandse) bioscopen in. Berichten over uitstel zijn er namelijk niet. In Studio 666 nemen de Foo Fighters hun intrek in een huis in Encino om hun langverwachte tiende album op te nemen. Maar het huis blijkt een duister rock-‘n-rollverleden te hebben. Zanger / gitarist Dave Grohl raakt verwikkeld in een strijd met bovennatuurlijke krachten. Die bedreigen niet alleen de totstandkoming van het album, maar ook het leven van de bandleden.

Dat laatste klinkt natuurlijk luguber met de kennis van nu…

Foo Fighters Taylor Hawkins Studio 666
Dave Grohl and Taylor Hawkins op 20 maart op Lollapalooza in Chili. Foto: Getty Images / Marcello Hernandez

Ook deze films zijn deze week nieuw in de bioscoop

Een flinke rij nieuwe films zijn vanaf vandaag (Sonic The Hedgehog 2) en morgen in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen te zien. Metro koos er vier voor je uit, met trailer en korte beschrijving.

Sonic The Hedgehog 2

Genre: live action / avontuur / animatie

De blauwe egel, een favoriet van velen, beleeft een spectaculair nieuw avontuur in Sonic The Hedgehog 2. Sinds Sonic in Green Hills woont, wil hij maar wat graag laten zien dat hij een echte held is. En die kans krijgt hij als Dr. Robotnik terugkeert, die met zijn nieuwe partner Knuckles op zoek is naar een smaragd met een allesvernietigende kracht. Samen met zijn eigen sidekick Tails reist Sonic de wereld over om de smaragd te vinden voordat deze in de verkeerde handen valt. Met stemmen van onder meer Najib Amhali, Carolina Dijkhuizen en Peggy Vrijens.

C’mon C’mon

Genre: drama

Het leven van radiojournalist Johnny (Joaquin Phoenix) is vrij onbezorgd, tot zijn zus Viv hem vraagt op haar 9-jarig zoontje Jesse te passen, terwijl zij voor diens vader moet zorgen. Wanneer Johnny zijn neefje onder zijn vleugels neemt tijdens een roadtrip van Los Angeles naar New York en New Orleans, ontpopt Johnny zich tot een ware surrogaatvader. Met alle angsten en verwondering die met het vaderschap gepaard gaan. Er ontstaat er langzaam een unieke band tussen de twee. Joaquin Phoenix keert terug in zijn eerste filmrol sinds Joker in dit in zwart-wit geschoten drama.

Initiation

Genre: horror

Alweer horror, maar dan fictief en niet zo ‘echt’ als bij Foo Fighters en Taylor Hawkins. Tijdens de introweek van Whiton University komt het zorgeloze feesten van een groep studenten abrupt aan z’n einde wanneer een van de studenten vermoord wordt. De moord ontketent een stortvloed aan sinistere social-media berichten. Ondertussen gaat de killer verder met zijn volgende slachtoffer. De ene na de andere student wordt op gruwelijke wijze vermoord. De studenten en de politie worden gedwongen om zo snel mogelijk de moordenaar te vinden.

The Lost Leonardo

Genre: documentaire

In 2005 trekt een olieverfpaneel met een afbeelding van Christus de aandacht van twee kunsthandelaren. Achter de slordige restauratie menen ze de hand van een meester te zien. Voor 1.157 dollar kopen ze het werk op. Binnen twaalf jaar is het 450 miljoen dollar waard. Het duurste schilderij ooit verkocht. The Lost Leonardo van de Deense filmmaker Andreas Koefoed vertelt het onwaarschijnlijke verhaal achter de Salvator Mundi, een lang verloren gewaand schilderij dat naar verluidt het werk was van Leonardo da Vinci. Vanaf het moment dat het wordt gekocht in een obscuur veilinghuis in New Orleans wordt het lot van de Salvator Mundi bepaald door politiek, hebzucht en macht.

Metro’s filmrecensie van de week lees je elke woensdagavond. Volgende week is er weer een recensie van één (grote) film. Op donderdag verschijnen nieuwe titels altijd in de Nederlandse bioscopen. Verslaggever Erik Jonk kiest er wekelijks eentje uit.

Van Netflix tot HBO Max: hier stream je alle Oscar-winnaars van 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.