Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 27 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Combinatie van tien verschillende drugs aangetroffen in lichaam overleden Foo Fighters-drummer

Colombiaanse onderzoekers hebben sporen van tien verschillende stoffen aangetroffen in het lichaam van drummer Taylor Hawkins van de rockband Foo Fighters. In het lichaam van de gisteren overleden drummer vonden ze sporen van onder meer THC (de werkzame stof in marihuana), pijnstillers en antidepressiva.

Of de drugs tot de dood van Hawkins hebben geleid, is niet duidelijk.

Tien soorten drugs in lichaam Taylor Hawkins

De groep Foo Fighters was op toer door Colombia en maakte het verlies van hun bandmaat bekend op sociale media. „De Foo Fighters-familie is verslagen door het tragische en vroegtijdige verlies van onze geliefde Taylor Hawkins”, schrijft de band. „Zijn muzikale ziel en aanstekelijke lach zullen altijd in ons voortleven”, aldus de band eerder.

Toen het nieuws gisteren bekend werd dat Hawkins was overleden, verkeerden fans meteen in diepe rouw. Over de hele wereld kwamen mensen samen om de drummer te herdenken, die zo’n belangrijk deel uitmaakte van de band. Een optreden zonder hem is voor velen ondenkbaar. Ook vele beroemdheden herdenken Hawkins op sociale media. Zo schrijft Miley Cyrus dat een show die zij gisteren zou doen, in teken staat van de drummer.

Fans halen op sociale media vooral goede herinneringen op aan de band. Zo plaatst iemand een video van een jong jochie die het podium op mocht komen tijdens een show, omdat hij vernoemd was naar Taylor Hawkins. Een ander deelt het moment dat voorman Dave Grohls Hawkins voor de – zo weten we nu – allerlaatste keer introduceert.

Foo Fighters is in 1995 opgericht door Dave Grohl, de vroegere drummer van Nirvana. Hawkins trad twee jaar later toe tot de band. De rockband, vaak omschreven als een van de meeste invloedrijke ooit, bracht in totaal tien studio-albums uit en won twaalf Grammy’s. Bekende nummers van de band zijn onder meer Everlong en The Pretender.

Tekort vitamine B12 wordt vaak onderschat, wat zijn de symptomen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Combinatie van tien verschillende drugs aangetroffen in lichaam overleden Foo Fighters-drummer
Sluiten