Erik Jonk
Erik Jonk Video 28 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Op URK! gaat een tattoo zetten bij een tweeling niet zomaar: pijn!

Een tatoeage zetten op Urk? Dat gaat niet zonder slag of stoot. Vanavond blijkt dat wel in de vijfde aflevering van de realityserie met de naam van het voormalige eiland: URK!

SBS6 zendt de tv-soap vanuit Flevoland al meerdere seizoenen met veel succes en flinke kijkcijfers uit. Op weg naar de nieuwe reeks sprak Metro met de meest flamboyante dorpsbewoner die wordt gevolgd, kapper Teun Föhn. Die zei toen: „Over het algemeen zijn Urkers tolerant, hoor.”

Allerhande mensen in URK!

Eigenlijk moeten we ‘op’ zeggen, maar aangezien het tv-programma niet geheel onlogisch URK! heet, zien we hier mensen ‘in’ URK! Mensen in alle soorten en maten. Gerda en Mathilde bijvoorbeeld, een tweeling. Gerda vraagt in de huidige reeks haar zus als ceremoniemeester. Samen gaan ze op zoek naar een prinsessenjurk voor de bruiloft. Aangestoken door de liefde gaat ook Mathilde op zoek naar haar prins op het witte paard. Maar vanavond… is het de avond van de tatoeage. Nou ja, je hoeft de video maar te bekijken om te weten wat je kunt verwachten. Heel veel pijn vooral. En „woooooeeeeeeeee” en „waaaaaaaahhh”.

Urk Teun Föhn
Teun Föhn bij de vuurtoren op zijn geliefde Urk. Foto: Talpa

Bovendien zien we de genoemde Teun Föhn met zijn klusmaat naar een chateau in Frankrijk rijden. Die gaan zij ombouwen tot iets moois – niet die van de SBS6-collega’s familie Meiland trouwens – en dat heeft net zoveel of meer voeten in aarde dan de tatoeage van de tweeling.

Hoe gaat het weer verder op Urk?

En dan hebben we nog visbezorger Tony, die nooit stil zit. Hij betrekt dit seizoen samen met zijn vrouw Derrekien een nieuwbouwpaleisje. Over de inrichting daarvan liggen ze totaal niet op een lijn. Enkele nieuwe gezichten deden eveneens hun intrede. Zo zien we columniste Greetje die met haar columns de oren van menig Urker doen klapperen. Hoe gaat het leven weer verder in – op! – het gemoedelijke Urk?

Alle afleveringen terugkijken? Dat kan hier.

Musical Aladdin is prachtig, of lag dat ook aan de sfeer in de weer volle zaal?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.