Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Video 16 sep 2018 / 18:24 uur

Vrienden maken giga bath bomb voor in het zwembad

Wanneer we aan een bath bomb denken, dwaalt bij menig Metro-lezer waarschijnlijk de gedachten af naar een warm bad bij hun ouders, hun hotel of net gekochte huis. Maar het kan ook wat groter aangepakt worden, blijkt uit een filmpje van de vrienden van YouTube-kanaal Vat19, dat nu opeens wereldwijd viral gaat.

De mensen van Vat19 gingen in juni namelijk voor de productie van ‘World’s Largest Bath Bomb’ en dat ziet er behoorlijk spectaculair uit.

Zwarte bom

De bath bomb woog uiteindelijk meer dan 900 kilogram, waar uiteindelijk meer dan 31 zakken aan materiaal voor nodig was om de bruisbal te bereiden. Wat ze daar dan allemaal voor nodig hadden? Een deel maïszetmeel, een deel citroenzuur en twee delen baking soda, die werden samengevoegd in een cementmenger. De ‘bom’ werd uiteindelijk met kleurstof zwart gemaakt.

Van laagjes tot geheel

Uiteindelijk moest de hele groep lagen van bath bomb op elkaar stapelen om er de grootste bruisbal op aarde van te maken. In de zon moest het ronde gevaarte bakken tot een groot geheel, waarna de andere kant van de bath bomb geproduceerd moest worden. Eenmaal klaar om in het zwembad gegooid te worden, zorgt het in ieder geval voor spectaculaire beelden die we je niet willen onthouden. Hoe vaak zie je een blauw zwembad nou in donkerpaars veranderen?!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrienden maken giga bath bomb voor in het zwembad
Sluiten