Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 14 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Spaghetti-act van Ruben van der Meer gaat mis: ‘Ik ben in Jackass beland’

Je moet er wat voor over hebben om anderen aan het lachen te krijgen. Al kokhalzend, met een knalrood gezicht en vol met tranen in zijn ogen probeert Ruben van der Meer een sliert spaghetti op te snuiven in Last One Laughing. Maar zijn spaghetti-act loopt in de soep. „Ik was in paniek. Het lukte niet en had niet eens meer door of het leuk was of niet.”

Het is de heftigste act tot nu toe in de twee seizoenen Last One Laughing die er zijn geweest: de spaghetti-truc van Ruben van der Meer. Geef hem een spaghettisliert en hij doet zijn kunstje wel. Maar in de laatste aflevering van Last One Laughing (het programma waarin lachen verboden is) verloopt zijn truc niet helemaal zoals hij heeft gepland.

Het zorgt voor walging én hilariteit bij de andere deelnemers en bij kijkers. „Ik ben in Jackass beland!”

Ruben van der Meer over zijn act: ‘Professionals kennen ‘m als de spaghetti-flos’

De laatste afleveringen van Last One Laughing staan inmiddels op Amazone Prime Video. In de allerlaatste aflevering zijn actrice Anniek Pheifer, cabaretier Rayen Panday en Ruben van der Meer nog over. Was die laatste in een eerdere aflevering nog Leo Alkemade aan het zoenen, even later probeert hij nog één act uit, in een ultieme poging om de anderen aan het lachen te krijgen en weg te spelen.

De comedian trekt een gek pakje aan, zet een bord met spaghettislierten op tafel, gooit er een flinke lading olijfolie overheen en mixt het allemaal nog eens goed door elkaar. Dan pakt hij een sliert en wordt duidelijk wat hij ermee van plan is. Die gaat zo, hupsakee, door zijn neus. „Professionals die ‘m kennen, kennen ‘m als de spaghetti-flos”, zegt Ruben van der Meer.

Hij kokhalst, loopt rood aan en de tranen springen in zijn ogen

Hij snuift een keer goed en snuift dan nog een keer. En nog een keer en nog een keer. Hij kokhalst en millimeter voor millimeter verdwijnt de sliert spaghetti in zijn neus. Bij de afgevallen deelnemers – die zien het tafereel in een andere kamer aan – is de walging van de gezichten af te lezen. Deelnemer Rayen Panday zit nog in het spel. Hij kan zijn lach op een gegeven moment niet meer inhouden.

Ondertussen gaat Ruben van der Meer vrolijk verder met zijn spaghetti-act. Of nou ja, vrolijk, inmiddels is het eerder een enorme strijd geworden dan een act. De sliert blijft maar steken in zijn neus. Hij loopt rood aan, de tranen springen in zijn ogen en blijft kokhalzen. „Achter in mijn huig ontstaat een prop spaghetti die niet over dat, ja, spekdammetje wil”, legt hij later uit waar het misging.

„Waarom doen jongens dit, waarom doen jongens dit!”, roept de enige andere deelnemer Anniek Pheifer uit. „Waarom! Ik ben in Jackass beland”, kan ze het allemaal niet aanzien.

Spaghetti-act loopt nóg slechter af voor Ruben van der Meer

Ruben van der Meer blijft maar strijden om die sliert spaghetti uiteindelijk via zijn neusgaten door zijn mond te krijgen. „Op een gegeven moment voel ik een klein tuutje. Ik probeer ‘m nog naar buiten te roggelen.” Maar het wil allemaal niet werken. Tot zover zijn mislukte act.

En die loopt nog slechter voor hem af, want direct na afloop begint hij keihard te lachen. Dat betekent voor hem einde spel. „Ik zie ineens Rayen keihard lachen. En daar was ik zo blij van, dat er bij mij ook een glimlach op mijn gezicht kwam. Toen lag ik er zelf uit.”

Ook onder de YouTube-video waarin Amazon de act deelt stroomt het reacties dat mensen in een deuk hebben gelegen.

Kijk Last One Laughing op Amazon Prime Vdeo.

Ruben van der Meer en Leo Alkemade zoenen elkaar in Last One Laughing: ‘Seksuele spanning’

Gortdroog liedje over fluit ‘breekt’ cabaretiers Last One Laughing: ‘Meest grappige TV-fragment’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties