Pim Pauwels
Pim Pauwels Films & series 9 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Ruben van der Meer en Leo Alkemade zoenen elkaar in Last One Laughing: ‘Seksuele spanning’

Een nieuw seizoen van Last One Laughing (je weet wel, dat programma waarin het verboden is om te lachen) is weer begonnen. En was in het eerste seizoen het fluitlied van Bas Hoeflaak het opvallendste moment, dit seizoen lijkt dat de romance te zijn tussen cabaretiers Leo Alkemade en Ruben van der Meer. „Er kwam een soort seksuele spanning naar boven.”

Vier van de zes afleveringen van Last One Laughing staan inmiddels op Amazone Prime Video. En daarin is al het nodige gebeurd. Zo kwam Bas Hoeflaak voorbij met zijn bekende fluit en ook vlogen verschillende kandidaten al uit het spel. Maar dat er wat opbloeide tussen een zoenende Ruben van der Meer en Leo Alkemade, dat had niemand verwacht. „Ik kan het iedereen aanbevelen. Als je Ruben ergens tegenkomt: geef hem lekker een kus. Hij heeft hele zachte lippen.”

Er bloeit iets op tussen Ruben van der Meer en Leo Alkemade

In een poging zijn medespelers te laten lachen, bedenkt cabaretier Rayen Panday in aflevering 3 een spel waarin het doel is dat zijn medespelers juist moeten lachen. Hij doopt het spel om tot First One Laughing. Dus binnen het spel waarin je niet mag lachen, een ander spel waarin je wél moet lachen. Het klinkt nogal ingewikkeld en misschien is dat de reden dat het niet werkt bij zijn medekandidaten.

„Maar ik heb nog een gouden troef in handen”, zegt Rayen Panday dan. Hij heeft wat anders bedacht en roept Leo Alkemade en Ruben van der Meer naar voren op het podium. Tegen die twee zegt hij dat ze elkaar moeten aankijken, terwijl ze op slechts enkele centimeters van elkaar staan. „Een staredown, daar móét wel iemand breken”, zegt Rayen Panday handenwrijvend. Hij heeft er zin in.

Maar er gebeurt iets heel anders dan hij in zijn hoofd heeft: zijn twee uitgekozen slachtoffers nemen het heft in eigen handen. Ze proberen juist de anderen aan het lachen te maken door steeds dichter naar elkaar toe te komen. Er bloeit duidelijk iets op tussen de twee.

Last One Laughing-kandidaat: ‘Ho, nee, dit hoort niet bij het spel’

Ze staan nog geen paar seconden recht tegenover elkaar. Dan maakt Leo Alkemade avances in de richting van Ruben van der Meer. „Ho, nee”, roept Rayen Panday. „Dit hoort niet bij het spel, even niet… ho, ho”, gaat hij verder. Hij merkt dat hij de controle kwijtraakt over zijn eigen spel.

Maar Leo Alkemade luistert niet. Hij komt steeds dichterbij de mond van Ruben van der Meer, die blijft staan. En dan raken de twee monden elkaar. Ze geven elkaar een flinke zoen. „Ja, ik denk: als ik dit met Ruben moet gaan doen, dat ga ik nooit winnen. Dus geef ik hem een kus, en hij mij”, zegt Leo Alkemade terugkijkend. „Dan gaat Rayen lachen.” Ruben van der Meer had precies hetzelfde idee: „Op deze manier gaan wij Rayen pakken.”

De twee gaan vrolijk verder en pakken elkaar nog even goed vast. Ondertussen loopt Rayen Panday half wegkijkend weg. „Ja… oke… nou”, zegt hij, terwijl hij zich ondertussen geen houding weet te geven nu de twee mannen elkaar kussen.

Ruben van der Meer en Leo Alkemade zoenen elkaar in Last One Laughing

„Ze beginnen te zoenen! Ja, dát hoort niet bij mijn format. Ik kijk ernaar, en ik weet: nu lig ik eruit bij mijn eigen act. Dit is hilarisch, hier heb ik nooit rekening mee gehouden”, reageert Rayen.

Terwijl Leo Alkemade en Ruben van der Meer elkaar steeds kusjes geven, zwepen de medekandidaten (die al die tijd naar het podium moeten kijken) de boel nog even goed op. „Zet ‘m op, nu moet je doorgaan, geef jezelf over, laat jezelf toe”, roepen ze in koor.

Kandidaat Nabil Aoulad Ayad blikt erop terug: „Er kwam een soort seksuele spanning naar boven. Waar zelfs Arjan (Ederveen, red.) helemaal gek van werd.” Dan geven Leo Alkemade en Ruben van der Meer elkaar nog een laatste kus en schudden ze elkaar de hand.

‘Mooi, mooi’, zeggen de andere kandidaten na het einde van de act. Maar uiteindelijk hielp het niet, want iedereen kon zijn lach inhouden.

Kijk Last One Laughing op Amazon Prime Vdeo.

Bas Hoeflaak gaat weer spelen op zijn fluit: nieuw seizoen Last One Laughing

Gortdroog liedje over fluit ‘breekt’ cabaretiers Last One Laughing: ‘Meest grappige TV-fragment’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties