Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 6 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De Slimste Mens-kijkers (weer) niet onder de indruk van deelnemers: ‘Wat is die irritant’

De Slimste Mens draaft voort. Na een aantal afleveringen met deelnemers die niet helemaal in de smaak van de kijkers vielen, weten de deelnemers van deze aflevering ze ook niet echt in te palmen.

Het zijn Jan Dirk van der Burg, Akwasi en uitdager Julie Huard die vandaag strijden om hun plek in De Slimste Mens te behouden.

De Slimste Mens

Huard, zangeres met „een specialisatie in Franse chanson”, trapt de uitzending af met een klein stukje zang nadat presentator Philip Freriks daar om vroeg. „Als dan de band erbij komt, gaan we allemaal los denk ik”, aldus Freriks na afloop.

Huard heeft het echter moeilijk met haar tweede vraag, waarop Akwasi het antwoord ook niet weet. Van der Burg verlost ze door ‘olifant’ te antwoorden, het dier dat in Afrika massaal werd gedood voor het ivoor.

‘Extreem ordinair’

Jurylid Maarten van Rossem weet een persoonlijke anekdote te vertellen over kauwgom nadat Huard er een reeks vragen over kreeg. „Dat zag ik voor het eerst aan begin van de jaren 50. Het was in mijn familie streng verboden. Het werd als extreem ordinair gezien, walgelijk.” Van Rossem vindt het „nog steeds vreselijk”.

Ondertussen loopt Van der Burg op kop met 126 seconden. Huard volgt met 100 seconden en Akwasi heeft er 89.

Galerij van kinderliedjes in De Slimste Mens

In de derde ronde van De Slimste Mens is Akwasi erg snel met de trefwoorden bij elkaar zoeken. Binnen 10 seconden had hij ze allemaal bij elkaar. In deze ronde heeft Akwasi zich naar de eerste plaats gebokst, met 159 seconden.

Van den Burg weet daarna het publiek te vermaken met zijn galerij van kinderliedjes. Een aantal foto’s moeten een liedje doen voorstellen. Wanneer hij niet zeker is, begint hij met het zingen van de losse woorden op de afbeelding, waar Huard van moet giechelen en waar het publiek steeds harder om moet lachen.

‘Er zijn hier rare dingen gebeurd’

De afbeelding met een foto van Anna Nooshin, Maria en een koekje is bijvoorbeeld het liedje Anna Maria Koekoek. Iedereen moet lachen. „Oh, wat leuk”, aldus Huard.

Uiteindelijk is Van der Burg de slimste van de dag met 382 seconden. In de finale zit Huard vanwege haar overgebleven 93 seconden meteen in de gevarenzone. „Maar, Julie, er zijn hier hele rare dingen gebeurd”, stelt Freriks haar gerust. Toch weet Akwasi meer antwoorden te geven, waardoor Huard De Slimste Mens moet verlaten.

De Slimste Mens kijk je terug via NPO Start.

Khalid Kasem legt werk voorlopig neer na beschuldiging over omkoping

Een Huis Vol-families geven inkijkje in huishoudboekje (en bespaartips): ‘Verwarming uit’

Nieuw programma Stars on Stage moet van déze ‘doodgewone’ BN’ers echte musicalsterren maken, maar lukt dat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties