Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 4 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Date met ander laat Benjamin Joshua missen in Winter Vol Liefde: ‘Totaal uitgetuned’

Benjamins zoektocht naar de ware in Winter Vol Liefde gaat vooralsnog niet zonder slag of stoot. Even leek de horecatijger de liefde te hebben gevonden bij Joshua, maar daar kreeg hij toch weer snel de kriebels van en de twee lasten een pauze in. Gisteravond nam het verhaal wéér een andere wending: nu Joshua even uit beeld is, lijkt de horecatijger tóch weer terug naar hem te verlangen.

Benjamin is niet iemand die hard van stapel loopt, bleek al eerder. In de allereerste aflevering zagen we al dat hij het Spaans benauwd kreeg van een logee.

Benjamin gaat op date in Winter Vol Liefde

Door de time-out met Joshua heeft Benjamin nu de tijd en ruimte om aandacht te geven aan die andere logee, Olivier-Bas. Hij neemt hem mee naar de langste gletsjer van Europa, in de Zwitserse Belalp. Daar laat hij een hotel met een betoverend uitzicht zien. Iets waar hij zelf razend enthousiast over is. „Ik vind de rust die deze plek heeft heel fijn, het geweld van de natuur”, deelt hij met zijn date. Die knikt wat.

„Heel timide reactie”, verzucht Benjamin tegen de camera’s. „Het was niet van: wow, wat gaaf.” Olivier-Bas lijkt vooral blij dat Joshua er bij niet is. „Benjamin is heel anders nu Joshua weg is. Ik had het idee dat hij zich met Joshua erbij een beetje geremd voelde. Omdat er natuurlijk iets speelde. Ik weet niet precies wat, maar de sfeer is minder gespannen. Dat is alleen maar fijn.”

Ook Benjamin vertelt hoe hij het zonder Joshua vindt. „Joshua bracht wel wat reuring hier op de berg. Dus ik vind het ergens wel lekker dat hij even weg is. Ik voel me heel rustig deze ochtend. Misschien te rustig. Beetje ‘in-slaap-val-rustig’.”

Etentje met Benjamins moeder

Die avond nodigt Benjamin Olivier-Bas uit voor een etentje met zijn moeder. Moeder en zoon zijn eerst nog even alleen. „Ik heb wel wat mannen naar huis gestuurd”, vertelt Benjamin tegen haar. „Joshua is nu even met een pauze. Olivier is hier ook nog, hij is heel zachtaardig. Joshua is de ene kant van het spectrum en de andere mannen tot nu toe zitten erg aan de andere kant van het spectrum.” Zijn moeder is benieuwd waar hij zichzelf ziet. „Ik zie mezelf ergens op nummer acht van de tien. Ik heb met Joshua tot nu toe wel goed gepraat over onze verschillen. Dat ik een beetje een bindingsangst heb en hij een beetje verlatingsangst. Dat zijn natuurlijk twee tegenpolen. Dat kan ergens misschien gaan werken, maar het kan ook giftig worden.”

„Joshua doet wel iets met me”, vertrouwt hij de camera’s toe. „Dat merk ik wel vandaag. Daar wil ik het graag over hebben, wat die jongen met me doet.” Zijn moeder merkt op dat er ook fysieke aantrekkingskracht moet zijn. „Die heb ik wel”, lacht Benjamin. „Dat klinkt nu heel fout, maar dat voel ik bij hem wel echt. Het is meer dat ik me afvraag of we wel helemaal levelen.” Zijn moeder vertelt tegen de camera’s: „Ik denk dat Joshua verder is dan Benjamin. Als iemand verder is, dan gaat Benjamin zich juist terugtrekken.”

Dan breekt het moment aan waarop Benjamins moeder de potentiële man van haar zoon gaat ontmoeten. Olivier-Bas schuift aan en ze kletsen erop los. Maar Benjamin verveelt zich ondertussen stierlijk. „Ik ben echt totaal uitgetuned. Ik denk: dan hebben we weer zo’n kabbelend gesprek. Daar heb ik geen zin in.” Zou Joshua dan toch Mr. Right zijn?

Je kunt Winter Vol Liefde terugkijken via Videoland

Dit waren de populairste babynamen van 2023

Dodental aardbeving Japan opgelopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties