Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 4 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Dodental aardbeving Japan opgelopen

Het dodental als gevolg van de aardbeving aan de westkust van Japan is opgelopen naar 73. Reddingswerkers proberen nog altijd mensen onder het puin vandaan te krijgen, maar kampen met veel beschadigde wegen. Ook is het zwaarst getroffen gebied, schiereiland Noto, vrij afgelegen.

Meer dan 33.000 mensen hebben hun huizen in prefectuur Ishikawa moeten verlaten en 100.000 huishoudens hebben geen stromend water. Het is in het gebied erg koud en er wordt de komende dagen veel regen verwacht.

De aardbeving van maandag had een kracht van 7,6 en werd gevolgd door talrijke naschokken. Aanhoudende bevingen zorgen voor angst voor meer schade aan de infrastructuur en landverschuivingen. De Japanse overheid heeft het leger ingezet bij het reddingswerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties