Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 8 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Waar Is Mijn Erfenis-kijkers houden nare nasmaak over aan aflevering: ‘Vreselijke mensen op deze wereld’

Kijkers van Waar Is Mijn Erfenis hielden gisteravond een nare nasmaak over aan de uitzending. De erfenis van ‘tante Riek’ belandde namelijk bij een dubieuze buurman. En dat roept heel wat vragen op.

Het neefje en nichtje van Frederika, de enige overgebleven familie, komen erachter dat zij niet meer in het testament van hun tante staan. Iets dat volgens hen wel het geval was. Ze kloppen met hun verhaal aan bij Dennis van der Geest en zijn programma.

Erfenis van tante Riek bij buurman

De Joodse tante Riek bleek een zwaar oorlogstrauma te hebben, ze wantrouwde mensen en was paranoïde. Ze trouwde nooit en kreeg geen kinderen. De kinderen van haar broer zijn de enige familie die ze nog had.

Klusjesman Martin uit de flat waar Riek woont, komt op latere leeftijd in Frederika’s leven. Tante Rieks gezondheid en mentale gesteldheid kelderen met de jaren. Martin helpt Frederika steeds vaker, terwijl zij zich meer isoleert van de buitenwereld en haar familie. De buurman verdient met het verzorgen van ouderen in de flat zijn inkomen.

Nichtje en neefje stonden in testament

Het contact tussen de familie en Frederika wordt steeds slechter en buurman Martin legt de familie uit dat hun tante hen niet meer kan zien. Maar de transacties tussen de buurman en Riek gaan al die tijd door. Achteraf hoort de familie dat het huis en leeftoestand van hun tante zwaar verwaarloosd was.

Het blijkt dat de buurman de erfenis van tante Riek krijgt. En naast de erfenis van Frederika, staat hij ook in het testament van twee andere flatbewoners. Een louche notaris zou de boel geregeld hebben.

Confrontatie Dennis van der Geest en klusjesman

Advocaten onderzoeken of de tante wilsbekwaam was toen het testament werd veranderd. Maar dat blijkt lastig te bewijzen en het wordt een ingewikkelde juridische procedure. Ondanks schikkingen die Martin worden aangeboden, werkt hij niet mee.

Van der Geest confronteert Martin uiteindelijk, maar die wil weinig over zaak kwijt. Een lange rechtszaak wijst uiteindelijk uit dat er te weinig bewijs is. Ondanks grote vermoedens over de dubieuze rol van Martin.

Kijkers hebben vragen

Het roept nogal wat vragen op bij het kijkerspubliek. Want naast dat zij het verhaal van de klusjesman vreemd vinden, zetten sommigen ook vraagtekens bij het neefje en nichtje van Frederika.

Anderen vinden dat de familie recht blijft hebben op het nalatenschap. Het is volgens sommige kijkers niet aan een buitenstaander om deze destijds hoogbejaarde vrouw te beïnvloeden en daar een erfenis aan over te houden.

Zaak niet opgelost

Maar over één ding zijn de meeste kijkers het eens: dat zo’n erfenis toch vaak voor dramatische en heftige familiesituaties kan zorgen. Tot een harde oplossing komen de programmamakers niet. De familie gaat in hoger beroep, met de hoop op een andere conclusie. Ook deed de familie aangifte tegen Martin.

Je kijkt Waar Is mijn Erfenis terug via KIJK 

Amelander schept duidelijkheid bij Op1 over Sunneklaas: ‘Vrouwen blijven thuis, mannen de straat op’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties