Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 11 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

The Masked Singer is losgebarsten: nieuwe kostuums én een nieuw jurylid (waar niet iedereen blij mee is)

Het nieuwe seizoen van The Masked Singer is losgebarsten. Je kunt je dus weer afvragen: wie gaat er schuil achter welk masker? Met een nieuw, extra jurylid betreden weer allerlei gekostumeerde BN’ers het podium om de sterren van de hemel te zingen.

Er kwamen gisteravond weer heel wat hysterische pakken voorbij. Van een Walrus tot Druiventros, Nijlpaard, Libelle en een heus Stinkdier.

The Masked Singer weer van start

Veel tijd om te wennen was er niet voor de jury. Ze moesten gelijk twee gemaskerde zangers onthullen, maar ook wegsturen. De vertrouwde gezichten van Gerard Joling, Buddy Vedder, Carlo Boszhard en Loretta Schrijver nemen weer plaats in het panel van The Masked Singer.

Maar sinds dit seizoen krijgen ze versterking. En dat van niemand minder dan Monica Geuze. Zij wist deze aflevering zeker dat achter de Libelle Jamie Vaes moest zitten. De panelteams zijn echter verleden tijd, ze werken nu voor zichzelf. Heel veel lof van kijkers voor Geuze was er echter niet.

De Druiventros onthult zich

Er zijn dit seizoen twintig gemaskerde zangers waar kijkers naar uit kunnen kijken. Het eerste optreden van het Nijlpaard blies iedereen omver met een split op het einde. „Dit heb ik een nijlpaard nog nooit zien doen”, aldus Buddy Vedder.

Na een verbluffend optreden moet de Druiventros het strijdtoneel als eerste verlaten. Het panel denkt in eerste instantie aan namen als Jaap Jongbloed, Tijl Beckhand, Jochem van Gelder, René Froger, Bert van Leeuwen, Martien Meiland en Robbert Rodenburg. Vedder blijkt gelijk te hebben, want niemand minder dan Bert van Leeuwen zit in het pak.

‘Het was hard werken’

Er komen al wat hints voorbij die hier op wijzen. Zo was er een leeuwenkop te zien, wat een verwijzing is naar zijn achternaam. Van Leeuwen vond het „fantastisch” om mee te doen, maar ook „heel hard werken”.

Daarnaast zou de Walrus een voetballer kunnen zijn, maar het panel overweegt ook de hele Roelvink-familie. Dan is het de beurt aan de Libelle. Monica Geuze weet gelijk wie erachter zit, maar uiteindelijk zal ze het mis hebben. De gok dat het Jamie Vaes is, klopt namelijk niet.

Nieuw jurylid Monica Geuze

Het Stinkdier zou door een wilde gok van het panel Geert Wilders kunnen zijn. Buddy Vedder zet echter in op Tim Haars. Maar waar is hij ook alweer van? Vedder vraagt het aan Geuze. „Leuk dat je het aan mij vraagt, in plaats van aan die oude tangen.” De rest van het panel voelt zich aangesproken. „Monica, eruit!” Die opmerking valt niet goed bij kijkers.

Uiteindelijk zit Dionne Stax schuil achter de Libelle. Alle monden vallen open. „Dit is fantastisch”, klinkt het. Kijkers zijn blij dat het programma weer is begonnen, maar heel blij met de komst van het nieuwe jurylid Monica Geuze zijn ze niet.

The Masked Singer terugkijken kan via Videoland.

Bak ellende en ‘Duracell Daan’ in De Augurkenkoning, maar: ‘Oos Kesbeke, man met een gouden hart’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties