Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Televisie 16 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

BZV-logeerpartijen een succes, maar niet voor iedereen: ‘Bang dat ze alleen achterblijft’

In Boer Zoekt Vrouw Europa zijn de logeerpartijen inmiddels in volle gang. De vijf boeren brengen ieder op hun eigen manier tijd door met hun logees. Bevalt het leven samen op de boerderij? Hoe is het om continu met z’n vieren te zijn?

En natuurlijk de belangrijkste vraag van de aflevering van gisteravond: is er al sprake van verliefdheid?

Functioneringsgesprekken in Boer Zoekt Vrouw

In Frankrijk wordt een succesvolle eerste melksessie gevierd met een toost. De sfeer is ontspannen en de mannen zijn duidelijk onder de indruk van Claudia. Haar dochters sluiten zich later bij het kampvuur aan, wat leidt tot lange nachtelijke gesprekken. „Je kent elkaar nog niet heel goed, maar we hebben toch al intense gesprekken. Ik vind dat heel bijzonder”, merkt Claudia op.

Over die „intense” gesprekken zijn de Boer Zoekt Vrouw-kijkers echter verdeeld. Sommigen vinden de gesprekken net iets te veel lijken op functioneringsgesprekken…

‘Bang dat ze alleen achterblijft’

Ondertussen is Bernice voorzichtig in het verkennen van de situatie. De uitdaging is groot, want ze is net verhuisd naar een nieuw huis en heeft meteen drie gasten. Ze vraagt zich af of ze zich de komende dagen meer zal kunnen openstellen en of er diepgaande gesprekken zullen ontstaan. En Bernice is niet de enige die zich dit afvraagt: de kijkers van Boer Zoekt Vrouw beginnen ook te twijfelen of Bernice zich wel kan openstellen.

„Waarom heeft niemand haar eerst gecoacht wat ze kan doen?”, vraagt een kijker zich af op X. „Ik gun haar de wereld, maar ik ben bang dat ze alleen achterblijft”, voegt een ander toe.

Boer Haico heeft nog nooit een relatie gehad

In tegenstelling tot de twijfels die Bernice zelf en de Boer Zoekt Vrouw-kijkers hebben over haar succes in het programma, zijn de kijkers vrij zeker over de liefdessituatie van Haico. Hij geniet van het gezelschap van maar liefst drie vrouwen en heeft met allemaal een goede klik, zeker met Ellen. „Ik zou het wel heel fijn vinden als ik mag blijven. Ik vind je een leuke man. Het wordt alleen maar meer”, geeft Ellen dapper toe. Voor de boer komt het niet als een grote verrassing: „Ik denk dat wat ik al vermoedde, dat dat wel bevestigd wordt. Ik heb er toch wel heel veel zin in. Daar word ik wel blij van.”

De twee kaarten ook het onderwerp relaties aan. Haico heeft namelijk nog nooit een relatie gehad. Maar of Ellen dat erg of spannend vindt? „Nee, eigenlijk niet”, antwoordt ze. „Voor mij is het ook een soort van opnieuw beginnen. Door jou ben ik er wel weer achter gekomen dat het ergens in mij nog kan”, vervolgt ze. „Had je die hoop dan opgegeven?”, vraagt de boer. Terwijl Ellen haar tranen niet kan bedwingen, antwoordt ze met een ‘ja’.

De Boer Zoekt Vrouw-kijkers weten het zeker: dit is een match. „Hallo, Haico en Ellen zijn zo lief samen! Ik hoop dat hij goed gaat kiezen volgende week!”

Eerste Boer Zoekt Vrouw-keuzemoment

Ook de boeren in Duitsland en Slowakije zijn druk bezig met het uitzoeken van gasten met wie ze nu echt een klik hebben. Een zoektocht waar inmiddels wat druk op begint te komen, aangezien het eerste keuzemoment om de hoek staat. Sommige Boer Zoekt Vrouw-kijkers denken al te weten wie mag blijven, en wie naar huis gaat.

Boekt Zoek Vrouw kijk je terug via NPO Start.

Mcdonald’s en Burger King hebben om deze reden rood en geel in hun logo’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties