Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 14 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Gelijkenissen gespot tussen kandidaten in First Dates: ‘De twee zusjes gaan daten’

In elke aflevering van eerste date-programma First Dates kan er gerekend worden op goede matches, maar ook op ongemakkelijke etentjes. In de aflevering van gisteren vielen vooral gelijkenissen op voor kijkers.

Soms worden dates in de maling genomen, en de andere keer zijn kijkers maar al te verbaasd over een kandidaat. Deze keer werden er gelijkenissen gespot en werd er hier en daar flink geërgerd aan sommige dates.

First Dates

Zo mocht de 23-jarige Romano die het ‘enorm duur vindt om nerd te zijn’ op date met de 19-jarige Lea, die met een opmerkelijke accessoire het restaurant binnen komt lopen. Lea draagt een ‘eendentas’. Ze vindt de beesten leuk vanwege hun „kraaloogjes en hun knuffeligheid”.

Dat belooft wat

Het volgende stel valt op voor kijkers. Marjan mag op date met Huub, die „weleens met vrouwen op date is geweest, maar er is verder nooit wat spannends gebeurd”. Dat belooft wat, voorspellen First Dates-kijkers.

‘Daar sluit ik me bij aan’

De date verloopt echter niet zo fortuinlijk. Kijkers zien de match toch niet zitten. Uiteindelijk zien ze ook beiden de klik niet zitten. „Daar sluit ik me volledig bij aan”, is de reactie van Marjan op het vonnis van Huub.

‘Verloren zus?’

Ondertussen is er bij Romano en Lea „chaos” ontstaan. „Hij is wel chaotisch, merkte ik. Ik kwam er soms moeilijk tussen”, vertelt Lea lachend. Het viel kijkers ook op. Romano vraagt of ze na de date nog iets te doen heeft. „Ik ga zo naar huis. Maar het lijkt me wel leuk om nog een keer af te spreken.”

Dan is het de beurt aan Enna en Skylar om het restaurant te betreden. Maar is dit nou twee keer dezelfde persoon die binnen komt wandelen? Kijkers moeten in hun ogen wrijven, want de dames lijken wel heel erg op elkaar. „Verloren zus?”, vraagt iemand zich af op X.

Moeilijke eter

Skylar blijkt een moeilijke eter te zijn. „Ik eet geen vis, en ook geen vlees”, zegt ze. Is de vegetarische optie dan wat? „Ik lust geen aubergine en ook geen paprika”, wat natuurlijk in het gerecht zit.

De ‘verloren zusjes’ vonden het erg gezellig met elkaar bij First Dates, „maar ik denk niet dat er een tweede date in zit”, aldus Enna. Daar is Skylar het mee eens.

Klik tussen Dito en Evie

De favorieten deze aflevering zijn echter Dito en Evie, die klikken op het gebied van muziek. Dito doet een opleiding tot muziekdocent en Evie speelt piano en gitaar. Ze klikken ook op het gebied van zuipvakanties. „Het enige wat wij hebben gezien is de bodem van een fles”, deelt Dito over zijn zomervakantie. Afsluitend zijn ze beiden benieuwd „of er meer in zit”.

First Dates terugkijken kan via NPO Start.

Humberto spreekt met de Nederlandse Mohammed die met zijn familie vastzit in Gaza: ‘Iedereen heeft angst’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties