Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 9 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz geeft in Op1 haar ‘eerste grote interview’, met gemengde reacties tot gevolg

Dilan Yeşilgöz sschoof gisteravond aan bij Op1 voor haar eerste grote interview. Onder aanwezigheid van andere tafelgasten praat ze over haar plannen als lijsttrekker van de VVD.

Sommige kijkers zijn er behoorlijk van over de indruk, anderen niet: „Wat een verschil met de negatieve bejegening van vorige week“, aldus een kijker.

‘Heel jammer, dit’

Na wat eerste praatjes komt het plan van de BBB ter sprake om de maximumsnelheid op snelwegen te verhogen naar 130 kilometer per uur.

„In het verkiezingsprogramma? Dat heb ik nog niet helemaal gelezen. Volgens mij is dat op dit moment niet de grootste prioriteit. Bij deze zou ik vooral denken: laten we eerst huizen bouwen, wegen bouwen, de infrastructuur versterken. Als het daarna kan, helemaal top”, aldus Yeşilgöz.

Dan stelt presentator Tijs van den Brink de vraag: „U heeft geen rijbewijs, heb ik gehoord.” Dat klopt niet, aldus Yeşilgöz. „Dat heeft u verkeerd gehoord. Ik hou zeer van rijden. Heel jammer, dit.”

Premier worden

Tijdens haar werk als minister van Justitie en Veiligheid heeft Yeşilgöz momenten gehad waarvan ze dacht: „Stel dat er ooit sprake zal zijn van een wissel, dan zou het kunnen dat ik mijn hand opsteek. Het hangt echt van het moment en de omstandigheden af.”

Rond de dagen van de val van het kabinet ging alles „wel heel erg snel”. „Toen werd het een concrete afweging”, aldus Yeşilgöz. „Als leider van de VVD kun je premier worden”, aldus presentator Van den Brink. „Is dat iets wat u graag wil?”

Yeşilgöz in Op1

Yeşilgöz antwoordt: „Ik wil graag dat we deze verkiezingen winnen. Ik hoop dat we winnen, daar ga ik voor. Maar dat betekent dat we de campagne en de verkiezing in moeten gaan met een goed programma. Ik ga zien wat daar uitkomt. Ik ben daar klaar voor.”

Maar premier worden is niet het „hoogste doel in mijn leven”. „Wat ik nu doe is een van de mooiste dingen in de wereld. Het gaat er om: wat gunt de kiezer ons? Aan wat voor tafel ga je waarover met wie onderhandelen? En hoe ziet dat eruit? Maar dat is echt dan pas.”

‘Enorme woordenbrij’

Op sociale media zijn veel reacties verschenen over de uitzending van Op1 en het optreden van Yeşilgöz. Sommige kijkers klagen over het optreden, anderen zijn onder de indruk van Yeşilgöz.

Je kijkt Op1 terug via NPO Start. 

Op1-kijkers verbaasd over ‘bizar standpunt’ journalist Rick Nieman: ‘Woningnood niet in één zin te bespreken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties