Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 29 jul 2023
Leestijd: 5 minuten

Ingrid vloert Walter in B&B Vol Liefde, kijkers hebben maar één advies: ‘Pak je koffer en ga weg bij deze man’

Er gebeurde weer van alles in het ik-ben-op-zoek-naar-liefde-programma B&B Vol Liefde. Zo is Bianca ‘not amused’ bij Martijn, sloopt Paul Debbie’s grasmaaier en bijt Ingrid van zich af bij Walter: „Wat nou als jij dat wel wil, en ik niet?”

In de vorige aflevering zagen we onder anderen Bram in Zweden. De zelfvoorzienende B&B-eigenaar moest tij` d voor zichzelf hebben om alle liefdesperikelen goed op een rij te zetten. Daarom stuurde hij de vrouwen een dag met zijn tweeën op pad. „Mijn hoofd zit gewoon te vol”, gaf hij aan. Maar daar was Madelon niet zo blij mee.

Martijn staat voor een keuze in B&B Vol Liefde

Martijn is nog steeds niet bij de B&B. De dames nemen het dan maar op zich om de boel te poetsen. Maar daar worden ze uiteindelijk ook niet heel blij van. De dames, en vooral Bianca, klagen dat Martijn weinig van zich laat zien. „In deze situatie hier leer je hem niet goed kennen”, stemt Diana in. „Alles voor de liefde!”

Martijn heeft in Thailand een besluit genomen. „Het gevoel voor Bianca is er na al die dagen niet. En dat gaat ook niet komen.” Hij wil haar „geen hoop geven die er niet is”. Hij wil liever zijn tijd doorbrengen met Diana, daarom is het Bianca’s laatste dag in de Thaise B&B. Ondanks alles heeft Bianca „onwijs genoten”, zegt ze tegen Martijn wanneer hij het slechte nieuws brengt. Ze wordt emotioneel, maar de twee zijn tijdens het gesprek positief over elkaar. Martijn vindt zelfs dat Bianca een ster zou zijn in het runnen van een B&B.

Walter kan het ‘niks schelen’

Walter heeft in deze aflevering van B&B Vol Liefde nog steeds last van verkoudheid, maar de aanwezigheid van Ingrid maakt hem niet opgewekter. „Ik stond niet met een gevoel op van ‘dadelijk ga ik Ingrid weer zien’, het was meer van ‘oh’.” Aan de andere kant is Ingrid van mening dat Walter helemaal geen tijd heeft voor een relatie. Ze vraagt zich af of hij überhaupt interesse heeft in het hebben van een partner. Ingrid zit alleen in de B&B en ze heeft het gevoel „te wachten op iets wat er gaat gebeuren”. Ze hoopt dat er snel een nieuwe vrouw bij komt.

Dan is Walter van de partij. Hij drinkt een groen sapje en de twee babbelen wat aan de keukentafel. Het duurt natuurlijk niet lang voor het zweverig wordt. Ingrid krijgt geen duidelijke antwoorden en raakt geïrriteerd. Later, als de twee buiten zitten, zegt hij dat hij stil wil zijn en naar de vogeltjes wil luisteren. Dan is voor Ingrid de maat vol. „Wat als ik dat nou niet wil?” Walter draait eromheen. Ingrid zou graag horen van hem of zij dat ook goed vindt, even stil zijn. „Dat kan me eigenlijk even niet schelen”, antwoordt Walter. Daarna vraagt hij het toch maar. Op sociale media wordt Ingrid geadviseerd om snel haar biezen te pakken en Walter te verlaten.

Debbie vermomt zich uit angst voor dorpelingen

Debbie zit op haar grasmaaier, en natuurlijk is Paul in B&B Vol Liefde nooit ver weg om haar te helpen. „Mag ik het ook ‘s proberen?” Maar dan… sloopt hij de grasmaaier. „Als je maar niet op zo’n ijzer zit, Paul!”, roept Debbie. „Ik had hem moeten zeggen dat er een paar gemene ijzeren palen in de grond zitten.” Paul schaamt zich een beetje. En dan komt er ook nog eens rook onder de grasmaaier vandaan.

Later gaan Debbie en Erwin eropuit. In de auto, waar zij vermomd in zit, uit angst voor de dorpelingen, kan hij een aantal feitjes opnoemen over haar. „Je hebt je motorrijbewijs, begreep ik?” „God, je hebt je veel te veel in mij verdiept”, antwoordt Debbie. „Uit alle hoeken en gaten komt ‘ie met weetjes. Ik denk ‘huh?’. Dat vind ik gekkig en raar.” Erwin neemt haar mee naar een brocante, waar ze dingetjes uitzoeken voor elkaar. Maar de twee hebben een hele andere manier van shoppen. Debbie staat na wat lijkt een minuut alweer buiten.

Je kunt B&B Vol Liefde terugkijken via RTL en Videoland.

Geld maakt (niet) gelukkig: ‘De ziekte van Crohn beheerst mijn leven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.