Commerciële redactie
Commerciële redactie Gesponsord 23 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit is hét zomerdrankje van 2023

Weet jij niet wat je moet bestellen op het terras of zoek je gewoon nieuwe inspiratie om op je thuisfeestje cocktails te mixen? Dan hebben wij goed nieuws voor je: dit is namelijk hét zomerdrankje van 2023.

De St-Germain Spritz mag je nu meteen toevoegen aan je lijstje met favoriete cocktails. Zo maak je dit zomerdrankje.

Ingrediënten:

  • 40 ml St-Germain elderflower likeur
  • 60 ml MARTINI brut prosecco
  • 60 ml bruiswater
  • Citroenschil
  • Eetbare bloemen (optioneel)

Bereidingswijze:

Giet St-Germain over ijs in je glas. Vul aan met prosecco en bruiswater. Roer de drank goed door. Draai voorzichtig een citroenschil in je drankje en voeg eetbare bloemen toe om je cocktail af te maken.

Bron: St-Germain

Eerste vlierbloesemlikeur

St-Germain is een fijne toevoeging aan je cocktails. Niet te zoet en niet te zwaar, wel verfrissend en dorstlessend. De eerste vlierbloesemlikeur is in 2007 gelanceerd voor cocktails, perfect als aperitief. Ook de fles is een beauty. De naam komt van de iconische wijk St-Germain-des-Prés in Parijs.

St-Germain wordt gemaakt met verse vlierbloesems die één keer per jaar in de late lente met de hand worden geplukt. Uiteindelijk belanden er in elke fles St-Germain tot 1000 vlierbloesems. Ze worden in de ochtend, als het nog niet zo warm is en de geur en smaak op hun hoogtepunt zijn, geplukt. Dan begint de race tegen de klok om de vlierbloesem vers te houden.

Joie de vivre

Uiteindelijk worden alleen de beste exemplaren geselecteerd. Het resultaat wanneer je deze toppers samen in een fles stopt? Een 100 procent natuurlijk product zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen dat al je cocktails ‘joie de vivre’ geeft. Verfrissend, subtiel en bloemig en daardoor te gebruiken in zowel klassieke cocktails als nieuwe creaties!

Benieuwd naar meer cocktails? Check de website van St-Germain! Geen 18 geen alcohol.

In samenwerking met St. Germain