Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 20 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Laatste aflevering Kopen Zonder Kijken kan dromen van deelnemers niet vervullen

Het was gisteravond alweer tijd voor de laatste aflevering van dit seizoen van Kopen Zonder Kijken. In deze aflevering waren Ferdi, Karlijn en hun dochtertje Sare aan de beurt. Ze zijn al zes jaar bezig met het bezichtigen van verschillende huizen, maar ze komen hun droomhuis maar niet tegen. Het koppel heeft een aantal eisen, maar het budget staat er niet echt naar. Makelaar Alex van Keulen zet de deelnemers gelijk op hun plek: „Die droom kan ik al bijna aan flarden schieten.”

Het gezin woont nu nog in een huurhuis in Zwolle en is al een enige tijd op zoek naar een nieuw stulpje. Na al die bezichtigingen zakt de moed hen wel in de schoenen. Ze schakelen daarom Bob Sikkes en Van Keulen van Kopen Zonder Kijken in. Een huis kopen is met de markt van tegenwoordig niet makkelijk. Er is veel druk bij het plaatsen van een bod, iets waar Karlijn maar al te zenuwachtig van wordt. Ze staan telkens niet in hun eentje in de rij voor een huis. „Makelaars roepen dat je direct moet bieden.”

Het budget van het koppel is 355.000 euro. Sikkes en Van Keulen proberen met een creatieve manier hun wensen te vervullen, maar het gaat niet makkelijk worden. Ze willen een eengezinswoning in een kindvriendelijke wijk, met minimaal drie slaapkamers en een ruime tuin. Van Keulen laat meteen weten dat dat met dit budget niet mogelijk is. Het wensenlijstje wordt direct aangepast. Nu zijn ze vooral op zoek naar een huis waar ze als gezin in kunnen groeien.

Kopen zonder Kijken-deelnemers geëmotioneerd

Het zit helaas dit keer ook niet mee. Het is Van Keulen niet gelukt om op tijd een woning te vinden in het gebied waar het koppel graag wilde wonen. Het is dus belangrijk om het gebied uit te breiden. Het is echter voor Karlijn erg lastig om het prachtige Zwolle los te laten. Ze breiden het zoekgebied uit en dat heeft een positief effect: er is een huis gevonden. Het gezin heeft in de periode van renovatie echter een aantal tegenslagen gehad. De Turkse familie van Ferdi is flink getroffen door de aardbevingen van afgelopen februari. Daarnaast heeft Karlijn nog steeds moeite met het loslaten van de stad Zwolle. Het is dus een emotioneel proces voor beiden.

Het eindresultaat is echter volledig naar hun smaak. Ze vinden het zelfs zo mooi dat Ferdi een traantje moet wegpinken. Kopen Zonder Kijken-kijkers gunnen het koppel al het geluk. Alleen vonden ze wel dat de wensen van het koppel wel erg hoog lagen en totaal niet realistisch waren. Daarnaast vinden ze het erg jammer dat dit alweer de laatste aflevering van Kopen Zonder Kijken was. Nu moeten ze wachten tot volgend seizoen voor nieuwe en spannende verbouwingen.

Kijk hier de hele aflevering van Kopen Zonder Kijken.

Marcel & Gijs na ‘kantine-vragen’ Partij voor de Dieren: ‘Bij Talpa hebben we de Bouw je Hamburger-dag’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.