Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 13 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Kopen Zonder Kijken-kijkers ergeren zich aan deelnemers: ‘Hij zit in mijn irritatie-zone’

Een huis kopen is voor velen een grote en lastige stap, laat staan als je het huis dat je gaat kopen nog nooit gezien hebt. Gisteravond in Kopen Zonder Kijken was het de beurt aan het koppel Sicco en Tessa. Zij kunnen na drie jaar eindelijk met hun samengestelde gezin samenwonen. De vraag is of het de presentatoren Alex van Keulen en Bob Sikkes lukt om hun droom waar te maken. Kijkers zijn echter niet te spreken over het stel, dat continu Engels praat: „Ik word echt ongemakkelijk van die man. Praat normaal”, twittert een kijker.

Het verhaal van Sicco en Tessa is een echt liefdesverhaal. Toen ze veertien waren leerden ze elkaar kennen op school. Ze waren op slag verliefd, maar toch hield de kalverliefde geen stand en gingen ze beiden een andere kant op. Na een aantal jaar en beiden twee kinderen verder, kwamen ze elkaar weer tegen. Er was geen twijfel over mogelijk of de vonk over was gesprongen. Ze werden wederom verliefd op elkaar toen ze samen muziek gingen maken en spelen. „Zo kwam alles weer tot rollen.” Nu is het stel al drie jaar samen en zijn ze klaar voor een nieuwe stap in Kopen Zonder Kijken.

Het stel is op zoek naar een huis voor een gezin van vijf. Het is echter erg lastig om voor een budget van 425.000 euro zo’n groot huis te vinden. Na drie jaar zijn ze er klaar voor om deze stap te zetten, samen met Kopen Zonder Kijken. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om gescheiden te leven. „Het gevoel dat je meer samen wil zijn, maar ook de praktische kant met kinderen en twee huizen”, zegt Tessa. „Dat er rust komt, is heel belangrijk.”

Kopen Zonder Kijken: ‘Smells like home’

De spanning loopt op bij het stel, wanneer ze bijna het huis in Kopen Zonder Kijken te zien krijgen. Ze hebben enkele weken moeten wachten, maar dan breekt het moment aan. Het lijkt alsof Sicco helemaal ‘alright’ is wanneer hij op weg is naar zijn droomhuis, dat hij nog niet gezien heeft. Ze zetten hun eerste stappen in het nieuwe huis: „Ik ben shaky-shaky”, zegt hij nadat Tessa begint over haar trillende benen. Het stel vindt het huis helemaal perfect, ondanks dat het nog niet verbouwd is. Sikkes stroopt zijn mouwen op en gaat aan de slag met de verbouwing in Kopen Zonder Kijken.

Niet alleen Sicco en Tessa hebben veel zin in de verhuizing, maar ook de kinderen tellen de dagen af. Het is zover: het stel kan het huis eindelijk zien na de verbouwing. Tessa vindt het helemaal fantastisch. „Smells like home”, zegt Sicco. Ze vinden het geweldig dat ze dit aan hun kinderen kunnen geven. Kijkers van Kopen Zonder Kijken vinden het echter erg irritant dat het stel continu Engelse woorden gebruikt. Ze worden er ongemakkelijk van en ergeren zich eraan. Het zal wel aan de spanning liggen, denken sommige kijkers. Het avontuur en dus ook de spanning van Sicco en Tessa in Kopen Zonder Kijken zit erop. Nu kunnen ze welverdiend genieten van een nieuw huisje.

Kijk hier de hele aflevering van Kopen Zonder Kijken.

Douwe Bob bij Jinek kritisch op stikstofminister en uitkoopregeling: ‘Dit gaan niet veel mensen leuk vinden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.