Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 12 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak: ‘vegan-muts’ besluit contract eenzijdig te verbreken en niet te betalen

Een zakendeal loopt niet altijd zoals gepland. Maar wat moet je doen als je er samen niet uit komt? Charlotte en Georgine schakelden tv-programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak in. Het stel runde achttien jaar lang een pannenkoekenhuis in Zuid-Limburg, maar eind 2022 besluiten ze het te verkopen aan de 25-jarige Sascha. Ze wil van het oude pannenkoekenhuis een eigentijdse vegan lunchcafé maken. Sascha loopt tegen een aantal dingen aan en komt tot de conclusie dat het stel haar gebakken lucht heeft verkocht.

Ze weigert het laatste deel van de koopsom te betalen, maar dat laten Charlotte en Georgine – zo konden we gisteravond zien – niet gebeuren.

Georgine kreeg na een aantal jaar lichamelijke problemen, waardoor zij en Charlotte het restaurant wilden verkopen. Bovendien vonden ze het tijd om aan zichzelf te denken. „We voelen ons belazerd, aangezien we ontzettend zijn meegegaan in Sascha haar wensen”, zegt Georgine in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Sascha is het daar echter totaal niet mee eens. Zij vindt dat ze veel te veel heeft betaald en voelt zich op haar beurt ook opgelicht. De verkoopprijs van het oude pannenkoekenhuis was 25.000 euro en Sascha zou dat in termijnen van 7000 euro betalen. „Ik heb heel veel moeten opknappen aan het restaurant. Ik voel me heel erg misleid”, zegt Sascha. „Als ik dit op voorhand had geweten, dan had ik het niet gedaan.”

Het is net als een trouwerij

Sascha ging samen met haar vriend Rob en de horecamakelaar langs het pannenkoekenhuis. „De vraagprijs was toentertijd 50.000 euro en dat werd ook tegen het jonge stel gezegd”, vertelt Charlotte bij Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. „Sascha is na het gesprek gaan nadenken over de prijs en kwam ze met een tegenbod van 25.000 euro. Daar schrokken wij enorm van. Toch zijn we akkoord gegaan met het bedrag, omdat het nog jonge startende ondernemers waren en we het ze gunden.” Een overdracht is in de horecawereld een belangrijk iets. De ene partij sluit een hoofdstuk af en de ander slaat een nieuw boek open. „Tot onze grote verbazing zegt Sascha een paar dagen voor de overdracht dat ze er niet bij kan zijn. Dan is het net alsof je zegt ik kom niet naar de trouwerij, omdat ik bij het aanzoek al ‘ja’ hebt gezegd”, zegt Charlotte.

https://twitter.com/sjakelmuch/status/1656736643972202517

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak over de zaak

Bovendien waren Charlotte en Georgine niet uitgenodigd bij de opening van het nieuwe restaurant van Sascha. „Wij begrepen niet wat er aan de hand was”, zegt Georgine. Ze ontvangen een mail van Sascha waarin staat dat ze niet meer gaat betalen. De nieuwe eigenares dreigt juridische stappen te nemen op het moment dat Georgine en Charlotte daar niet mee akkoord zullen gaan.

„Het was een smeerboel toen ik het kreeg. Er was ongedierte en de muren en het plafond zaten vol met vet”, zegt Sascha. „Er was ook een pannenkoekencarrousel in het restaurant. De waarde van het apparaat was 10.000, 15.000 euro, althans dat werd mij verteld. Ik heb er uiteindelijk 425 euro voor gekregen.” Het fantastische kassasysteem dat Sascha werd beloofd, bleek niet meer legaal te zijn. „Ze vertelden mij dat als de klanten hier hadden gegeten, dat dat niet meer te achterhalen was. Wat uiteindelijk de belastingkosten naar beneden zou brengen.”

Reacties van kijkers

De uitspraak in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak is echter niet in het voordeel van Sascha. Volgens Visser is ze niet bedrogen door Georgine en Charlotte en moet ze gewoon het volledige bedrag betalen. Kijkers, die de koopster soms ‘vegan-muts’ noemen, zijn blij met de uitspraak. Ze vinden dat Sascha gewoon bij de overdracht had moeten zijn. „Je koopt iets en je gaat akkoord met het bedrag. Je kan niet zomaar achteraf besluiten niet meer te betalen”, wordt er getwitterd. „Zo’n vegan-zaak loopt toch ook helemaal niet in Zuid-Limburg.” Er is volgens de kijkers van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak gerechtigheid gekomen.

https://twitter.com/CharlesSobieski/status/1656764033117061122

https://twitter.com/Dond3r/status/1656744822990860301

https://twitter.com/petradora1234/status/1656740276612788226

https://twitter.com/sjakelmuch/status/1656736643972202517

https://twitter.com/Jolanda_go/status/1656734480533471232

Kijk hier de hele aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak.

Stijging aantal zelfdodingen: vorig jaar maakten gemiddeld 5 mensen per dag een einde aan hun leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mr. Frank Visser Doet Uitspraak: ‘vegan-muts’ besluit contract eenzijdig te verbreken en niet te betalen
Sluiten