Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Gepiep in Lang Leve de Liefde-huis: man neemt cavia’s mee op date

Je date niet met een bloemetje, wijntje of chocolaatje verrassen, maar met je van huis meegebrachte cavia’s. Jurgen probeerde de bijzondere versiertruc uit in het Lang Leve de Liefde-huis. En zijn date Susanne lijkt er wel gevoelig voor.

„Ah, wat schattig!”, zegt zijn date wanneer hij haar de kooi laat zien waar de twee harige beestjes inzitten. „Wat leuk! Maar je hebt er twee? Of heb je er nog meer?”, vraagt ze hem, terwijl ze ondertussen een van de cavia’s een aai geeft. Jurgen blijkt thuis een ware dierentuin te onderhouden, tot schrik van Susanne.

Jurgen somt de dieren op die hij heeft (en dat zijn er veel)

„Als je de rest van de veestapel wil weten, kunnen we wel even gaan zitten, hoor. Want dat kan wel even duren”, zegt hij. Susanne: „Oh ja, ik hou ook wel van dieren. Wat voor dieren heb je nog meer dan?” Dan begint Jurgen met de opsomming.

Vijf hamsters, drie vogels, twee valkparkieten, een parkietje, buiten vijf konijnen, zegt hij. „Ook nog”, wordt hij onderbroken door zijn date. Dan vraag Jurgen of zij ook dieren heeft. „Ja, een hond en een kat.” Ah ja, zijn hond. Die was Jurgen even vergeten te noemen: „Wij hebben ook een hond.”

‘Oh, je was nog niet klaar’

„Oh, je was nog niet klaar”, zegt Susanne met een ietwat verschrikte blik. „Nou, hamsters dus, cavia’s, schildpadden. Ja, we hebben er zes. Dan hebben we vissen binnen en in de vijver hebben we koikarpers en een beetje goudvissen. Ja, een beetje van alles wat wel”, zegt hij.

Susanne is inmiddels steeds verbaasder geworden over de grote dierencollectie van haar date. Zó’n grote dierenvriend ben ik nu ook weer niet, hoor je haar denken. Snel over naar de aaibare cavia’s dan maar. Die zijn inmiddels uit hun kooitje gehaald en liggen lekker met Jurgen en Susanne te chillen op de bank.

Gepiep van cavia’s in Lang Leve de Liefde-huis

„Ze bijten niet, hè?”, vraagt ze nog wel aan Jurgen. „Nee, hoor”, zegt hij. Hij is eigenlijk wel benieuwd of zij weleens cavia’s heeft gehad. Nooit, zegt ze. Ondertussen is het gepiep van de twee beestjes goed hoorbaar in het Lang Leve de Liefde-huis. „Ik vind het altijd wel leuk als ze een beetje lopen te zingen. Dat vind ik wel grappig”, zegt Jurgen.

Ook vertelt hij over het verschil tussen de twee cavia’s. Die bij Susanne op schoot is ‘verder qua ontwikkeling’, weet hij. En de ander? Tja, die is nog een beetje onzeker, zegt Jurgen. „Een beetje meer zoals ik, haha.” Susanne kan er wel om lachen: „Die heeft een beetje meer jouw karakter.”

De dates in het Lang Leve de Liefde-huis houden vaak de gemoederen bezig. Zo gingen kijkers vorige week nog los op een deelnemer die vanwege het aantal bedpartners van zijn date ‘twijfelde aan haar intenties‘.

Lang Leve de Liefde-kijkers leven mee met date van ‘Hitsige Henk’: ‘Dit is ongemakkelijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.