Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 21 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Even Tot Hier scoort bij kijkers met laatste aflevering: ‘Hooligans totaal voor lul gezet’

Geen zorgen, het is niet de allerlaatste aflevering van Even Tot Hier. Het gaat slechts om de laatste aflevering van dit seizoen. En dat mensen keer op keer van het programma genieten, was terug te zien in de kijkcijfers. Gisteren kon het programma rekenen op de eerste plek in de kijkcijfer-lijst van die dag. En wees niet getreurd: het programma keert op 11 november terug voor een nieuw seizoen.

Bijna 2 miljoen mensen stemden gisteren hun televisie af op Even Tot Hier, meer dan het gemiddelde van zo’n 1,7 miljoen per aflevering. Begin mei hadden Jeroen Woe en Niels van der Laan, presentatoren en makers van het programma, nog een 82-jarige zanger te gast. En daarmee wekten ze heel wat verbazing onder kijkers. Maar ook deze slotaflevering viel, zo blijkt op social media, goed in de smaak.

Slotaflevering Even Tot Hier trekt 2 miljoen kijkers

Voetbalhooligans, flitsbezorgers, Imca Marina: het kwam allemaal voorbij, gisteravond. En Jeroen Woe en Niels van der Laan slaan volgens kijkers de spijker op de kop. Het begon met de hooligans, die de laatste tijd nogal wat op hun kerfstok hebben. Tijdens een fragment van vechtende ‘voetbalfans’ krijgen ook Woe en Van der Laan het met elkaar aan de stok. Er wordt over en weer getrokken en geduwd, tot ze besluiten ‘even tot hier’. Daarna weten ze op meesterlijke wijze de hooligans voor lul te zetten. Zo beschrijven ze dat er onlangs in één weekend zeven wedstrijden zijn stil gelegd. Op de melodie van Het Dorp van Wim Sonneveld en met bivakmutsen op, nemen de twee presentatoren de voetbalfans op de hak. „Thuis heb ik nog een seizoenskaart, maar die is nu niets meer waard”, zingt Van der Laan bijvoorbeeld.

Even later zijn ook de flitsbezorgers aan de beurt in Even Tot Hier. Althans, meer hun werkgevers, eigenlijk. Want die flitsbezorgers – en de omstandigheden waarin zij werken – komen de laatste tijd wel vaker in het nieuws. Piepjonge bezorgers, lage lonen en onveilige werksituaties. Dat kan, zo vinden Woe en Van der Laan, toch niet langer doorgaan? In ‘Flitsbezorgers in 1 minuut’ zetten de presentatoren dan ook goed uiteen wat er nou scheelt aan dit fenomeen. Ze sommen op: „Ze doen wel heel vrolijk, hun werk is een treurspel. Shit verborgen bij het flitsbezorgen en een trits aan zorgen, nu ook kids bezorgen. Kinderarbeid, slecht betaald en onveilig, in deze strijd is alleen de winst heilig.” Je snapt het: niet best.

https://twitter.com/douwegerlof/status/1660055305122635778

https://twitter.com/AliadeVriezzz/status/1660008848801792002

Imca Marina’s ‘geen vliegtuig naar Spanje’

Volgens kijkers van Even Tot Hier was het programma echter pas écht compleet toen zangeres Imca Marina opdook. Je weet wel, van Viva España. En precies op dat nummer werd een andere versie verzonnen, omdat honderden vluchten deze zomer, vooral naar Spanje, door Transavia zijn geannuleerd. En ja hoor, daar staat ze, met een roze boa om: de inmiddels 82-jarige Imca Marina, die op de tonen van Viva España een andere tekst inzet. „Ik had m’n vliegtuig al geboekt, naar het zonnige Spanje”, begint ze. „En m’n koffers stonden ingepakt al klaar.” Zo’n vakantie is het hoogtepunt van het jaar, aldus Imca Marina, en dat kunnen veel mensen wel onderschrijven.

„Ik had al zoveel over mijn reis gefantaseerd, maar toen werd de hele boel geannuleerd. Voor mij geen dansen een muziek, geen vliegtuig naar Spanje”, zingt ze treffend. Het publiek van Even Tot Hier gaat er helemaal in mee en ook de kijkers thuis zijn razend enthousiast, is hieronder te zien:

https://twitter.com/moret96/status/1660013257430560770

https://twitter.com/MarjanTerpstra/status/1660029777502248966

https://twitter.com/locuta/status/1660012423804329988

Even Tot Hier kijk je terug via NPO Start.

Ik Vertrek: drie keer emigreren in zeven jaar, komt dat nog goed?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.